Kbü, En Çok Kontenjana Sahip 8. Üniveriste

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Büyük başarılara imza atarak 162 üniversite arasından 8. sıraya yükseldik" dedi.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu verilerine göre lisans programları kontenjanı en fazla olan üniversiteler sıralamasında Türkiye'deki 162 üniversite arasından Karabük Üniversitesi'nin 8. sırada yer aldığını söyledi.

KBÜ'nün kuruluşu ile hazırladığı stratejik plan doğrultusunda büyümeye devam ettiğini belirten Uysal, "Büyük başarılara imza atarak 162 üniversite arasından 8. sıraya yükseldik. Türkiye'nin en hızlı büyüyen üniversitesi iddiasındaki üniversitemiz bugünkü sayısal veriler ışığında artık bunun bir iddia olmadığı sonucunu ortaya koymuştur. Geçen 6 yıllık süre içerisinde Karabük Üniversitesi hem kuruluşunu tamamladı hem de büyük başarılara imza atarak, büyük bir gelişme sergiledi. Bugün 31 bin 070 öğrenci sayısı ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite konumuna gelmiştir. 8 bin öğrenciye verdiği Hazırlık Eğitimi ile Türkiye'de en fazla hazırlık eğitiminin verildiği Karabük Üniversitesi farklılıklarıyla fark yaratmaya devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: AA