El yazması tarihi Kur'an-ı Kerim bulundu

MUĞLA - Bodrum'daki tarihi camide el yazması tarihi Kur'an-ı Kerim bulundu.

Neyzen Tevfik Caddesi'nde 1737 yılından bu yana ibadete açık olan Tepecik Camisi'nin imamı Yüksel Kılınçarslan, imam odasında eski bir Kur'an-ı Kerim bulunduğunu fark etti. Kur'an-ı Kerim'in bin 200 yıllık el yazması olduğunun anlaşılması üzerine Kılınçarslan, yetkililere bilgi verdi.

Tarihi Kur'an-ı Kerim, camide düzenlenen törenle AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden tarafından tutanak ile Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Yıldırım'a teslim edildi.

El yazması Kur'an-ı Kerim, bakım ve incelemelerin ardından İzmir'e, el azması eserlerin bulunduğu kütüphaneye gönderilecek.

İmam Kılınçarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kur'an'ı yaklaşık bir hafta önce caminin imam odasındaki bir bez içerisinde bulduğunu söyledi.

Kur'an'ın el yazması olduğunu sonradan fark ettiğini ifade eden Kılınçarslan, "Sıradan bir Kur'an'dır diye fazla üzerinde durmamıştık. Açıp baktığımda el yazması olduğunu gördüm. Üzerindeki figürlerden yaklaşık bin 200 yıllık olduğu anlaşılıyor. Ankara'ya giderek yetkililerle görüştüm. Yetkililer de bana ilgili kuruma vermemi ve korunmasını söyledi" dedi.

Milletvekili Özden ise durumu Kültür ve Turizm Bakanlığına ilettiğini ifade ederek, "Uzmanlar Kur'an-ı Kerim'i inceleyecek. Kur'an'ı, bakımı yapıldıktan sonra el yazması eserler kütüphanemizde saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Bodrum Müze yetkilimiz Emel hanıma teslim ediyoruz. İncelendikten sonra tam olarak hangi yıla ait olduğu belli olacak" diye konuştu.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da katıldı.

Kaynak: AA