Aydın’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91’inci yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi Aydın’da da törenlerle kutlandı.

Aydın’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Katılım az olunca boş meydanda gerçekleşen kutlamalara Nazilli Belediyesi Mehter Takımı renk kattı.
Aydın’da 30 Ağustos Zafer Meydanı kutlamaları sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Daha sonra kutlama programı ve resmi geçit töreni için İstasyon Meydanı'na geçildi. Törene Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karakaş, TBMM İdari Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, MHP eski Milletvekili Recep Taner, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Yaz tatili olması ve etkinliğin sabahın erken saatinde yapılmasına rağmen vatandaşların ilgi göstermemesi nedeniyle kutlamalar boş meydanda yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri Vali Ayyıldız, Başkan Çerçioğlu ve Tuğgeneral Karakaş’ın Aydın halkı ve tören birliklerini selamlayarak Zafer Bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Jandarma Albay Ali Sefa Yılmaz yaptı. 30 Ağustos’un bağımsızlığın ne büyük fedakarlıklarla kazanıldığını ve bu uğurda ne çileler çekildiğini hatırlama günü olduğunu belirten Yılmaz, “Bugün başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığın kazanılması için canlarını feda eden şehitlerimize şükranla anma günü. Bugün ay yıldızlı bayrağın altında toplanan yüce milletimizin bir daha ayrılmamak üzere kenetlenme günü. Bugün Türkün kahramanlık destanını yazdığı gün. Bugün Zafer Bayramı. Şanlı tarihimiz sayısız zaferlerle doludur. Kazanılan iki büyük zafer vardır ki; bu zaferler tarihimiz açısından çok büyük önem taşır ve birbirini tamamlar niteliktedir. Bu zaferler 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ve 26-30 Ağustos1922 tarihleri arasında kazanılan Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebesidir. 1071 Malazgirt Zaferi, Anadolu’nun kapılarını Türklere açar. Büyük Taarruz ise Anadolu’nun kapısını kilitler ve Anadolu’yu ebediyen Türkiye yapar” dedi.

Konuşmaların ardından Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibi, yöresel halk oyunları gösterisi sergiledi. Gösteriler protokol ve vatandaşlardan büyük alkış aldı. Aydın il merkezindeki törenlere ilk kez geçen yıl katılan Nazilli Belediyesi İftar Takımı’nın gösterisi bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Protokol ve halkı selamlayan mehter takımının sergilediği gösterdi büyük beğeni topladı.

Aydın’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91’inci yıl dönümü kutlamalarının son bölümünde resmi geçit töreni gerçekleştirildi.

Resmigeçit törenine katılan Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askeri birlikler göz doldurdu. Askeri birliklerin geçişi sırasında ki askeri helikopterin tören alanının üzerinde birkaç kez alçak mesafeden uçması, vatandaşların coşkusunu artırdı. Kutlamaları izlemek için meydana gelen az sayıdaki kalabalık askerlere ve Aydın Efelerine sevgi gösterilerinde bulundu.
Kaynak: İHA