Vali Altıparmak'tan Tayini Çıkan Kaymakamlara Veda Yemeği

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak görevinde bir farklılık ortaya koyanların sürekli kendini yenileyenler olduğunu söyledi.

Vali Altıparmak'tan Tayini Çıkan Kaymakamlara Veda Yemeği
Vali Altıparmak tayini çıkan kaymakamlara veda yemeği verdi. Atatürk Üniversitesi Konukevinde verilen iftar yemeğine eşi Özden Altıparmak ile katılan Vali Altıparmak yemek sonrası yaptığı konuşmada kaymakamlara kendi meslek hayatından kesitler sunarak tavsiyelerde bulundu. Kaymakamlık yaptığı dönemlerde karşılaştığı bazı ilginç olayları ilçe kaymakamları ile paylaşan Vali Altıparmak sıkıntılı zamanlarda özverinin genellikle kaymakamlara düştüğünü belirtti.

Kaymakamlığın idealist bir meslek olduğuna vurgu yapan Vali Altıparmak; “Bu mesleği seçtiğimiz zaman ülkemizin her yerinde ve her şart altında görev yapacağımızı biliyorduk. Bu tayinler belki de meslek hayatımızın en güzel yanlarından birisidir. Dolayısıyla hangi etkenler altında olursa olsun ideallerinizden şaşmadan görevinize devam edeceksiniz. Gerçekten işini yapan, çalışan, gayret eden arkadaşlarımızın başarılı olduklarını ve biryerlere geldiklerini daha önce gördüm” diye konuştu.

Genç kaymakamlara da önerilerde bulunan Vali Altıparmak işlerini sağlam yapmalarını ve etraflarındakilere yardımcı olmalarını istedi. Bir farklılık ortaya koyanların sürekli kendini yenileyenler olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak; “Sizlerde sürekli kendinizi yenileyin. Çokça okuyun, etrafınızdaki gelişmeleri iyi takip edin. Bu vesileyle tayini çıkıp giden kaymakamlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Azimlerinin devamını diliyorum ” dedi.

Tayini çıkan kaymakamlar adına konuşan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ise konuşmasında Erzurum’dan güzel izlenimlerle ayrıldıklarını söyledi.

Vali Altıparmak daha sonra tayini çıkan bütün kaymakamların duygu ve düşüncelerini aldı. Programın sonunda kaymakamlara hizmetleri anısına Vali Altıparmak tarafından birer plaket verildi.

20 Temmuz 2013 Tarihli Kaymakamlar Kararnamesi ile Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer Ordu Altınordu, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal Rize Çayeli, Olur Kaymakamı Ömer Çimşit Rize Kalkandere, Karayazı Kaymakamı Murat Özdemir Gümüşhane Şiran ve Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy Muş Malazgirt ilçelerine tayin olurken, Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir Ağrı Vali Yardımcılığına, Oltu Kaymakamı Fatiih Çobanoğlu İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne atanmıştı.

Bu arada Narman Kaymakamı A. Atakan Atasoy’un kaymakam olan babası gibi önce Narman’da görev yapması ve daha sonra yine onun gibi Malazgirt’e tayin olması dikkat çekti.
Kaynak: İHA