Amasya'da Kadın Görevlileri Hafızlık Final Yarışması

Diyanet İşyeri Başkanlığı'nca bu yıl 5'incisi düzenlenen Türkiye Kadın Görevlileri Hafızlık Final Yarışması Amasya'da gerçekleşti.

Fatih Sultan Mehmet Cami'nde düzenlenen Türkiye Kadın Görevlileri Hafızlık Final Yarışması'nda Jüri Başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hafız Osman Şahin gerçekleştirdi.

Yarışma öncesi söz alanDiyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmeleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, söz konusu organizasyonu başkanlık personeline yönelik başlattıklarını ancak, daha sonra halka ve cemaate açık olarak düzenlenmeye başlandığını ifade etti.

Kaliteli ve tesirli bir hizmetin donanımlı bir ekiple gerçekleşeceğini belirten Çelebi, "Bu anlamda başkanlık olarak görevlilerimizin daha donanımlı ve mesleki ehliyetlerinin daha da geliştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Hafız olan görevlilerimizin hıfzını unutmamaları ve onların da hafız olmalar için bu tür yarışmalar bir vesile olarak kabul edilebilir. Peygamber Efendimiz hafızlığın değeri ile ilgili şöyle buyurmaktadır: "Kim Kur-an-ı ezberler ve onunla amel ederse kıyamet günü hafızın anne babasına bir taç giydirilir. O tacın aydınlığı güneşin ışığından daha kuvvetlidir. Düşünün kendisine ne tür ikramlar yapılır" Kur-an-ı Kerim'in ezberlenmesini bu anlayışla önemsiyoruz." dedi.

Söz konusu yarışmaya katılan personelin illerinde ve bölgelerinde birinci olduğunu anımsatan Çelebi, Türkiye finaline katılmaya hak kazanan tüm yarışmacıları tebrik ederek başarılar diledi.

Amasya Müftüsü İsmail İpek ise,, Türkiye Kadın Görevlileri Hafızlık Final Yarışması'nın Amasya'da gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Amasya'nın anlamlı bir yarışmaya ev sahipliği yaptığını vurgulayan İpek, Amasya'da başarılı hafızlar yetiştirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Yarışma sonunda Büyükağa Kur-an Kursu hafızları ilahiler okurken Juri Başkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Şahin ise Kur-an tilavetinde bulundu.

Türkiye Kadın Görevlileri Hafızlık Final Yarışması'na katılan 9 yarışmacıdan birinci Ordu ilinden Ayşe Kırçal Öztürk, ikinci Çankırı'dan Zekiye Yılmaz ve üçüncü Hatice Sancaklı seçildi.

Yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların ödüllerinin, 01 Ekim 2013 tarihinde yapılacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde protokol huzurunda verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA