Araban’da “Tersine Dünya’’ Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Gaziantep’in Araban ilçesinde KESK Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi tarafından “Tersine Dünya’’ tiyatro oyunu sahneledi.

Araban’da “Tersine Dünya’’ Tiyatro Oyunu Sahnelendi
Eğitim-Sen Araban İlçe Temsilcisi Ekrem Yalçın’ın organizatörlüğünde Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Tiyatro Topluluğu tarafından Araban Kaymakamlığı Konferans ve Sergi Salonunda izleyicisiyle buluşan Orhan Kemal’in romanından tiyatrolaştırılan ve yönetmen Özkan Kaleci’nin yönettiği “Tersine Dünya” isimli, kadın ve erkeğin yaşamdaki Rolünün mizahi dilde ele alınan tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Eğitim-Sen Araban Temsilcisi Ekrem Yalçın, “3 yıldan beri Eğitim Sen Araban İlçe Temsilciliği olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde değişik konuları işlediğimiz tiyatro oyunları ile ilçe halkına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yaşar Kemal’in romanından tiyatrolaştırılan Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Tiyatro Topluluğu tarafından yönetmen Özkan Kaleci’nin yönettiği ‘Tersine Dünya’ isimli, Kadın ve Erkeğin Yaşamdaki Rolünün mizahi dilde ele alındığı tiyatro oyununa ücretsiz olarak katılan izleyiciler gece geç saatlere kadar keyifli vakit geçirdi” dedi.

Tiyatroya, Araban Belediye Başkan Vekili Cumali İlik, Araban Mal Müdürlüğü Muhasebe Şefi Necati Kaplan, daire amirleri, okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, öğretmenler ile davetliler katıldı.

Kaynak: İHA