Japonların Edirne’ye İlgisi Büyükelçinin De Dikkatini Çekti

Japonya Büyükelçisi Bay Keiji Fukuda, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’nu ziyaret etti.

Japonların Edirne’ye İlgisi Büyükelçinin De Dikkatini Çekti
Fukuda, Japonların yoğun ilgi gösterdiği Edirne’yi çok merak etmeleri üzerine geldiklerini söyledi.

Edirne’ye ziyarete gelen Japonya Büyükelçisi Keiji Fukuda, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’nu ziyaret ederek, Selimiye Cami ve Külliyesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmasının ardından Edirne’ye gelen Japon turist sayısında artış olduğunu belirtti.

Bu nedenle Selimiye Cami’ni görmek için Edirne’ye geldiklerini ifade eden Japonya Büyükelçisi Keiji Fukuda, Japonların en çok tarih, doğa ve yemek kültürüne meraklarını olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Konsolosluk olarak her gün birçok Japon vatandaşımız Edirne’ye geliyor. Ve Edirne’yi gören vatandaşlarımız Edirne’yi o kadar güzel anlatıyor ki ve en çok da ve bizler içinde en önemlisi Edirne’de kendilerini yalnız hissetmediklerini Edirne Belediyesi’ne gittiklerinde kendilerine misafirperverlik gösterdiklerini anlatıyorlar. Ben de vatandaşlarımıza misafirperverlik gösteren Edirne Belediyesi yetkilileri ile görüşmek ve daha iyi dostluklar kurmak istedik.”
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise Japon turist sayısındaki artışın farkında olduklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, kendilerine her zaman her konuda yardımcı olabileceklerini belirtti.

Japonya Büyükelçisi Keiji Fukuda, Eylül ayında Japonya’da düzenlenecek olan, Dünya Turizm Fuarı’na Edirne Belediyesi’ni davet ederek, tarihi modern çağla bütünleştirmiş, tarihini geleceğe taşıyabilen kent Edirne’yi fuarda görmek istediklerini belirtti.

Edirne’de 2 gün kalacak olan Fukuda, Edirne Belediye Binası’nı da gezerek, belediyeden ayrıldı.
Kaynak: İHA