Devrek Toplum Sağlığı Merkezinden Anneleri Bilgilendirme Etkinliği

Devrek Toplum Sağlığı Merkezi'ndeki doktor ve sağlık görevlileri tarafından annelere, 'güvenli annelik ve sağlıklı çocuklar' konularında bilgiler veriliyor.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Devrek Toplum Sağlığı doktor ve sağlık görevlileri tarafından 'Aşı Haftası ve yaklaşan Anneler Günü' nedeniyle merkeze gelen annelere slayt eşliğinde 'güvenli annelik ve çocukların aşıları' konularında bilgiler veriliyor. Merkez bahçesine açılan stantta broşürler de dağıtılıyor. Güvenli annelik grişiminin tarihi ile ilgili bilgiler veren Devrek Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Nuray Kurt, "Bu girişimde, gelişmekte olan ülkelerde anne hastalık ve ölüm oranlarının yüksek olduğu gerçeğine dikkat çekilmiştir. Güvenli annelik; bütün kadınların gebelik ve doğum süreçlerini sağlıklı ve güvenli olarak geçirebilmeleri için gerekli bakımı alabilme garantilerinin olmasıdır” dedi.

Kurt, şöyle devam etti: "Anne ölüm hızı birçok ülkede kırsal kesimlerde kentsel alanlara göre önemli derecede yüksektir. Acil durumda veya riskli doğum esnasında hastaneye erişim güçlüğü anne ölümüne neden olmaktadır. Araştırmalara göre gebelerin yüzde 10’unda komplikasyon görülmektedir. Hastaneye uzak bir bölgede yaşayan kadınların ölüm risklerinin yüksek olduğu bilinmektedir. Güvenli annelik, anneye gebelik öncesi, doğum öncesi, doğum sırasında ve sonrasında bakım ve tedavi hizmetlerinin verilmesi, gebelik, doğum ve doğum azaltılmasına yönelik bütüncül bir çalışmadır. Bu kapsamda Devrek Toplum Sağlığı Merkezi olarak, güvenli annelik çalışmalarında bölgemizde farkındalık oluşturmak için okullarda Anneler Günü ile ilgili resim yarışması düzenliyoruz. Merkezde stant açılarak annelere güvenli annelik hakkında bilgi veriyoruz. 1 Nolu Sağlık Merkezi'mizde hafta boyunca konu ile ilgili slayt gösterisinin izlettiriyoruz" dedi.

Kurt, vatandaşı bilgilendirme çalışma ve etkinliklerin sürdürüleceğini kaydetti
Kaynak: İHA