Bakanlar Şanlıurfa'da Hayvancılık Tesisini Gezdi

Bir dizi gezi ve açılışlar için Şanlıurfa’da bulunan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hayvancılık tesisini gezdi.

Bakanlar Şanlıurfa'da Hayvancılık Tesisini Gezdi
NAMET tesisini gezisine Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Erdal Ata, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NAMET Entegre Tesisi Sorumlusu Osman Tekeli ve tesis yöneticileri tarafından karşılanan protokol üyeleri tesise geçti. Ziyarette konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Şanlıurfa daha öncede belirttiğim gibi tarihiyle kültürüyle önemli bir şehir. Bizim de bu güzel coğrafyaya, güzel insanlara hizmet etmek imkanını lütuf etti. Bu açıdan Şanlıurfa'da yapılması gerekenler gelir gelmez bir sanayi şehrini de gelmenin de ayrıcalığını arkadaşlarla oturup planlayıp programlattık. Şimdi de böylesine sanayi ve fabrikaların yükselişini görüyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Ben tüm bu tesisleri Şanlıurfa halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, “Bu tesis Türkiye hayvancılık anlamında NAMET büyük tesisidir. Tabi çok uzun bir geçmişi yok ama Kayarlar Grup burayı et entegre olarak Şanlıurfa’ya büyük bir katkıda bulunmuştur. NAMET, hayvancılık bakımından önemli bir tesis. Gıda tesislerinin gelişmesi anlamında da önemli bir tesistir” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, bakanlar ve protokol üyeleri, NAMET Entegre Tesisi Sorumlusu Osman Tekeli tarafından tesisi gezdi.
Kaynak: İHA