Hazreti Muhammed’in Hayatı Eyüp’te Sahnelendi

Eyüp Belediyesi, Hazreti Muhammed’in doğumu dolayısı ile bir program hazırladı.

Eyüp Sultan Camii Meydan’ındaki 'Kutlu Yolun İlk Yolcuları' isimli programda, Peygamberin (SAV) hayatı, İslamiyet’in doğuşu, Asr-ı Saadet günleri, ilk Müslümanların yaşadıkları ve fetih sahnelendi.
Sinemaseverlerin Çağrı filminde izleyerek etkisinden kurtulamadığı sahneler, bu kez Eyüp Sultan gibi İslamiyet’in önemli merkezlerinden birinde açık hava tiyatrosunda canlandırıldı. Akşam namazı sonrası başlayan gösteriyi yatsı namazı sonrası Ahmet Özhan konseri takip etti. Cumartesi ve pazar günleri de aynı saatlerde izleyici ile buluşacak tiyatro oyununu, Bezm-i Safa grubunun konser ve sema gösterisi ile devam edecek.
Programla ilgili bilgi veren Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Türkiye’de her yıl birbirinden farklı Kutlu Doğum etkinliklerine imza atıldığını söyledi.

Kutlu Doğum Haftası’na özel tiyatro hazırladıklarını kaydeden Kavuncu, İslamiyet’in yayılmaya başladığı ilk yılları tiyatro ile anlatmaya çalıştıklarını aktardı. Kavuncu, "Etkinliklerin görsel efektle daha etkili olduğunu biliyoruz. Bu nedenle arkadaşlarımız özenli bir çalışma hazırladı. Birçok vatandaşımız bu etkinlik için geldi. 3 gün sürecek etkinliğimizden umarım vatandaşlarımız duygularla ayrılır." diye konuştu.