Yağcı: 'Otistik Çocuklar, Aileleri İçin Belki De Bir Lütuftur'

AK Parti Adana İl başkanı Ziyaettin Yağcı, otistik çocukların aileleri için belki de bir lütuf olduğunu ifade ederek, "Önemli olan onları sosyal hayatın içine çekebilmektir" dedi.

Yağcı: 'Otistik Çocuklar, Aileleri İçin Belki De Bir Lütuftur'
Yağcı ile İl Sosyal İşler Başkanlığına bağlı Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) Başkanı Mehmet Ali Özmansur, "Otistik Çocuklar Farkındalık Ayı" dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti'nin bütün faaliyet, çalışma ve hizmetlerinde olduğu gibi engellilerle ilgili olarak yaptığı çalışmalarında yılın 12 ayı aksiyon gösteren bir parti olduğunu söyleyen Yağcı, "Tamamını olmasa bile bazı faaliyetlerimizi basınımızla da paylaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda farklı engelli gruplarıyla alakalı olarak Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanlığımızın faaliyetleri devam edecektir. Toplumumuzun her bir kesimin yanında olan AK Parti engellilerin de yanında olmayı sürdürecektir" diye konuştu.

Otistik çocukların aileleri için belki de bir lütuf olduğunu ifade eden Yağcı, şöyle devam etti:
“Bu tür zihinsel engelleri bulunan çocuklarımız Yüce Allah’ın nezdinde masumiyet sınıfındadır. Yani günahsızdırlar. Her haliyle masum olan bu çocuklara ulaşmak ve iletişim kurmak gerekiyor. Mana olarak otizm, sosyal iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Önemli olan onları sosyal hayatın içine çekebilmektir. Halbuki otizmli olduğu halde dünyada büyük başarılara imza atmış birçok ünlü isim vardır. Beethoven ve Mozart gibi besteciler, Edison, Einstein ve Newton gibi bilim adamları, Henry Ford gibi sanayiciler, Franz Kafka gibi yazarlar ile Van Gogh gibi ünlü ressamlar bu isimlere sadece birkaç örnektir."
Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Mehmet Ali Özmansur ise, otizmin genellikle çocuk gelişiminin ilk 2-3 yılında ortaya çıktığını hatırlatarak, “Otizmin birçok nedeni vardır. Bazı genetik hastalıklarla beraber, anne karnında geçirilen kızamıkçık virüsünün de bu hastalığa yol açabileceği saptanmıştır. Hastalığın ilk işaretleri olarak ortaya çıkan belirtileri şöyle sıralayabiliriz; çocuk adına tepki vermez, kendisine, çevresindekilere ve eşyalara zarar verebilir. Konuşmaları yetersizdir, pek gelişmemiştir. Bazıları tehlikelere karşı duyarsız olurlar. Çevreye ilgisiz davranırlar ve öğrenmede zorluk yaşarlar. Bugün için otizmin bilinen tek tedavisi erken tanı ve özel eğitimdir. Aslında otizmde en önemli tedavi ailede başlar, yani ailelerin bu durumu kabullenmesinde; çünkü bazen aileler çocuklarına bu teşhisi koyan uzmanları suçlayabiliyor. Tedavi ve eğitimden kaçabiliyor. Bazıları çocuklarını toplumdan soyutluyor ve hatta ondan utanıyor. Bu durum ise çocuğun gelişimini olumsuz etkiler. AK Parti EKM birimi olarak amacımız ailelerimizi bu konuda bilinçlendirmektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA