Yenişehir Kent Konseyi Atık Pil Toplama Kampanyası Başlattı

İçel’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası İçel Şubesi ve Yenişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Çalışma Grubu işbirliği ile ilköğretim okullarında ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’ başlattı.

Yenişehir Kent Konseyi Atık Pil Toplama Kampanyası Başlattı
Yenişehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, pillerin çevreye ve insana verdiği zararlı etkileri azaltmak, toplumsal bilinç oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ve kampanya, Özel Toros Okullarında başlatıldı. Okulda düzenlenen etkinliğe, Yenişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Çalışma Grubundan Nuran Doğaroğlu, Zuhal İyidil, Fatma Mısır, Suna Baysal ve Halime Bozkurt ile Çevre Mühendisleri Odası İçel Şubesi üyeleri Filiz Fidan Günaydın ile Damla Aktaş katıldı.

Mühendisler Günaydın ve Aktaş, öğrencilere kampanya hakkında bilgi verdiler. Pillerin cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretildiğini belirten mühendisler, bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması ve doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin çevreye verdiği büyük tehlikeleri anlattı.

Etkinlikte daha sonra atık pil toplama kutuları okul idaresine teslim edilerek, öğrencilere hazırlanan slayt gösterisi öğrencilere izletildi .
Kaynak: İHA