Turizm Haftası Etkinliklerine Yağmur Engeli

Bursa’da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri, yağmur engeline takıldı.

Turizm Haftası Etkinliklerine Yağmur Engeli
Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik’in konuşmasını bitirmesinin ardından aniden bastıran yağmur yağışı sebebiyle program tamamlanamadı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Bursa'da da çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başladı.

Tarihi Saltanat Kapı’da başlayan kortej yürüyüşüne, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ’ın yanı sıra Bursa Aşçılar Derneği, mehter takımı, kılıç kalkan ekibi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bursa protokolü ve öğrenciler, kortej yürüyüşünde Kapalı Çarşı ve Kozahan gibi tarihi mekanlardan geçerek Ertuğrul Bey alanına geldi. Kapalı Çarşı’da bulunan esnaf ve vatandaşlar, yürüyüş yapan gruba alkışlayarak destek verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve Ertuğrul Bey Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından mehter takımı ve kılıç kalkan ekipleri sahne aldı.

Gösterilerin ardından açıklamalarda bulunan Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, halka turizm etkinliğini kazandırmak adına Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 37 senedir bu tür etkinlikler düzenlediğini belirterek, “Bursa olarak bize bu zaman yetmedi. Bursa Valisi Şahabettin Harput’un plan ve projeleri ile Arap destinasyonunu gerçekleştirdik. Bursa'nın, dünya turizm acenteleri tarafından gelişmesi takip edilmektedir” dedi.

Gedik’in konuşmasının ardından aniden hızlanan sağanak yağmur sebebiyle program tamamlanamadı .
Kaynak: İHA