Marmaris'te Turizm Toplantısında Yeni Sezon Değerlendirildi

Marmaris Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, başlayan yeni sezon değerlendirildi.

Elegance Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Marmaris Belediyesi ve MARTAB Başkanı Ali Acar, altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi ve amaçlarının gelen misafirlere tertemiz ışıl ışıl bir kent sunmak olduğunu söyledi.

Tatil için Marmaris'i tercih eden turistlerin kentten memnun ayrılması gerektiğini belirten Acar, bunu en önemli yolunun ise sunulacak kaliteli hizmetten geçtiğini kaydetti.

"Turizm sezonu başlamış olmasına rağmen düzenleme çalışmalarının devam ediyor olması" konusundaki eleştirilerin haksız olduğunu savunan Acar, "Yapılan işi yarım bırakmamak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Yaşanan bir takım aksaklıkların hoş görülmesi gerekir. Evet, sezon başladı.

Marmaris girişindeki çalışmalar devam ediyor ama bu turistin müşteri memnuniyetini belirleyecek temel öğe değil. Asıl olan turistin otele yerleştikten sonra orada alacağı hizmet ve şehir içindeki esnafın ve vatandaşın turiste yaklaşımıdır" dedi.

MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt ise birlik olarak kış sezonunda yurt dışındaki tanıtım faaliyetlerine daha fazla hız verdiklerini ve fuarlardan edindikleri izlenimlere göre turizm sezonunun verimli geçeceğini dile getirdi.

Türkiye'deki tüm turizm birliklerinin temsilcilerini Marmaris'te buluşturacaklarını belirten Kirt, şöyle devam etti:

"Marmaris'te yapılacak bu toplantıya İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetkililerin yanı sıra birlik temsilcileri katılacak. Bu toplantının amacı, bugün sayısı 72'ye ulaşan ve ülkemizin farklı bölgelerinde bulunan turizm altyapı birliklerinin ortak bir platformda buluşmasını sağlamak. Bölgesel tanıtım amacıyla kurulan ancak yasal ve hukuki sorunlar nedeniyle birçoğu pasif durumda kalan birlikleri harekete geçirmek, yasal ve hukuki sorunları tartışmak ve çözüm yolları aramak istiyoruz."

Kirt, Rus kanalı MTV bünyesinde açılacak magazin ve turizm ağırlıklı yeni televizyon kanalının galasını 150 kişilik ekibiyle Marmaris'te yapacağını, açılışa dünyaca ünlü bir müzik gurubunun da katılacağını açıkladı.

Toplantıya Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ve turizm sektörü temsilcileri de katıldı.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA