Dünya Kadınlar Gününde Bebek ve Kukla Tasarımı Sergisi Açıldı

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Menderes Akdağ, tarihçi, baba ve eş olarak bebek ve kukla tasarımlarını sergiledi.

Dünya Kadınlar Gününde Bebek ve Kukla Tasarımı Sergisi Açıldı
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği mezunu olan Menderes Akdağ ADÜ’de “Çok Partili Yaşama Geçiş Sürecinde (1946-1950) Aydın ilinde siyaset” konulu çalışmasıyla master programını tamamladı. Tiyatro ve Turizm animasyonunda uzun yıllar çalışan Menderes Akdağ, bir kızı olunca, kendi çocuğuna birkaç adet oyuncak bebek ve kukla yapmaya karar verdi. Yeteneğini eski kumaşlardan bebek ve kuklalar ile geliştirdi. Kendi el dikişi ile bu konuda birçok tasarımını sergiledi.

- SİYAH BEYAZ KADIN RESİMLERİ SERGİSİ AÇILDI

Bu arada, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Fitnat Boblanlı da kadınların dünyaya bakış açışı ve yaşamlarını konu alan “8.Renk Karakalem” sergisini Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde açtı. Karaman’dan Yunanistan’ın Boblan köyüne yerleşen sonra da mübadil olarak Kuşadası’na gelen Boblanlı ailesinden Fitnat Boblanlı’nın ikinci kişisel sergisinde yer alan tüm resimler kadınların hayal ve düşüncelerinden oluştu. Karakalem çizmenin kadının rutin yaşamını sembolize ettiğini belirten Boblanlı, kendini tüm kadınların sözcüsü gibi gördüğünü ve yaptığı resimlerde tüm kadınları anlattığını belirtti.

Kaynak: İHA