Hayatını Zindan Eden Fıtıktan Şifalı Ellerle Kurtuldu

Bursa’da bel fıtığı sebebiyle yürümekte zorluk çeken 63 yaşındaki Niyazi Sancaktar, maniplasyon (elle) tedavisiyle sağlığına kavuştu.

Hayatını Zindan Eden Fıtıktan Şifalı Ellerle Kurtuldu
Fıtık yüzünden hayatı kararan Sancaktar, tedavinin bitmesiyle artık rahat yürüyor ve koşabiliyor. Dünyada hızla yayılan maniplasyon tedavisi 3 insandan birinde görülen fıtık rahatsızlığını ağrısız ve sızısız yok ediyor. Bursa'da bel ve boyun fıtığında elle fiziki tedavi uygulayan uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, 63 yaşındaki Niyazi Sancaktar’ın hastalıktan kurtulmasını sağladı. 65 yaşında Niyazi Sancaktar ise tedavinin tamamlanmasının ardından rahat bir şekilde yürüdüğünü belirterek, “İlk geldiğimde birilerinin desteğiyle yürüyebiliyordum. Ağrılarım çoktu. Ondan bu seansları yaptıktan sonra çok iyiyim. Ağır işlerle uğraşıyordum. Onlardan dolayı böyle oldum. Yaşadıkça da ortaya çıktı. En sonunda hocama geldim. O bu işi halletti. Yürüyemiyordum. Belim eğik yürüyordum. Eski halime döndüm. Rahat yürüyorum. Aksamam yok ve ağrılarım kesildi. Yeniden dünyaya geldik diyebiliriz. Eski halime göre iyiyim” şeklinde konuştu.

"BAŞARI ORANI YÜZDE 98" Fıtık rahatsızlığının ameliyat masasına yatmadan da kurtulabileceğini kaydeden Şahabettinoğlu, "Maniplasyon tedavisi ellerle yapılan fizik tedavi yöntemidir. Hastalıklı olan boyun ve bel bölgesine bastırma, germe ve döndürme teknikleri ile yapılıyor. Masaj tedavisi ile karıştırılmamalı. Maniplasyon farklı bir tedavi yöntemi. Uzun yıllardır dünyada kullanılan bir tedavi yöntem. Henüz yayılmadı. Çok az sayıda uzman doktor bu tedavi yöntemini uyguluyor. Çağımızın çok yaygın olan bel ve boyun fıtığı hastalıklarında oldukça etkin bir tedavi yöntemi. Başarı oranı ise yüzde 98" dedi.

Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, Niyazi Sancaktar’a ilk geldiğinde bel kayması ve bel fıtığı teşhisi yaptıklarını anlattı. Belinden bacağına yayılan ağrıları ve uyuşmaları sebebiyle yürümekte zorlandığını anlatan Şahabettinoğlu, “Hastamız, 30-40 adımdan daha fazlasını yürüyemiyordu. Beli de bir tarafa eğilmiş pozisyondaydı. Biz kendisine maniplasyon tedavisine başladık. Bugün 10. seansını aldı. Şu anda her gün yarım saatten fazla yürüyecek konuma geldi. Ağrısı ve uyuşmaları geçti. Sol ayak parmaklarındaki kuvvet azalması giderildi. Kuvveti de çok iyi durumda. Kendisini 10-15 sene geriye döndürdük” ifadelerini kullandı. “AMELİYAT OLAN HASTALARDA DA UYGULANABİLİR” Bu tedavi yönteminin hastalığın durumuna göre seanslara ayrıldığına dikkat çeken Şahabettinoğlu, “Hafif hastalarda 2-3, orta seviyedekilerde 4-5, ilerlemiş hastalarda ise 8-10 seans sürebiliyor. Oldukça başarılı bir tedavi yöntemi. Özellikle bel ve boyun fıtıklarında yüzde 98 başarı yöntemi var. Bu tedavi yöntemi Türkiye’de henüz yayılmadı. Bel fıtığı ameliyatı olup başarısız olan insanlarda bile maniplasyon tedavisi bel kısımlarına metal koyulmamışsa uygulanabilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA