Hkü Rektörü Prof.dr. Özdemir, Sütçü İmam Üniversitesi’nde Konferans Verecek

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, 14 Mart 2013 Perşembe günü saat 14.00’da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin davetlisi olarak ‘21. Yüzyılda Dini Liderlik’ konulu konferans verecek.

Hkü Rektörü Prof.dr. Özdemir, Sütçü İmam Üniversitesi’nde Konferans Verecek
Konferansla ilgili bilgi veren Rektör Özdemir, “Din, insanoğlu ile var olmuş ve o yaşadıkça yaşayacak bir olgudur. 19. yüzyılın aydınlanmacılarının ve pozitivistlerinin din karşıtı söylemleri ve dinle ilgili öngörüleri gerçekleşmemiştir. 21. yüzyılın başında tüm dünyada insanların yeniden dine yöneldikleri dini metinleri ve kutsal geleneklerini yeniden keşfetmeye çalıştıkları müşahede edilmektedir” dedi.

Prof. Dr. Özdemir, “İnsani değerlerin maddi değerler tarafından tehdit edilmesi, insanın sadece tüketen bir varlık olarak algılanması insanın ruhuna yönelik değerlere acil olarak ihtiyaç gösterdiği görülmektedir. Bu bağlamda bütün dünyada manevi, ahlaki ve dini eğitime ilgiyi artırmaktadır. Çözüm olarak din(ler)in bilimsel yollarla ve sahih olarak öğretilmesi, küreselleşen ve eklemleşen dünyamızda bir zaruret halini almıştır. Bunu da yeni nesil dini liderler yapabilir" dedi.

Küreselleşen dünyanın, başta ekonomik ve siyasi nedenlerden kaynaklanan göç hareketleri olmak üzere çok dinli, çok kültürlü ve çok ırklı bir dünyada beraber yaşamaya doğru götürdüğünü ifade edenRektör Özdemir, "Çok dinli ve çok kültürlü bir dünyada beraber yaşamanın yolunu bulamadığımız takdirde, bunun hem kendimiz, hem de beraber yaşadığımız diğer toplum ve topluluklar için birçok soruna neden olacağı açıktır. Bundan dolayı da, 21. Yüzyılda dini liderlik önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yarının liderleri olacak İlahiyat öğrencilerimiz konuya sadece bir meslek sahibi olmak olarak bakmalı. Aksine, küreselleşen dünyada, dünyanın her yerinde görev yapabilecek dinamik, güvenilir, sahip olduğu değerleri içselleştirmiş; hal ve hareketleri ile toplumları etkileyebilecek ve yönlendirebilecek; dünya barışına katkı yapabilecek liderleri olarak bakmalıdırlar” dedi.

Kaynak: İHA