Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri Yarın Başlıyor

İçel’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri 12 Mart 2013 Salı günü başlayacak.

Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ne Irak, İran, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tiyatro ekipleri katılacak.

Kültür Merkezi’nde başlayacak olan etkinliğin ilk gününde Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Boyacı’ oyunuyla sahne alacak.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 5 gün sürecek olan programlara tüm Tarsusluları davet etti. Kocamaz, “Öncelikle yurt dışından Irak’tan, İran’dan, Azerbaycan’dan, Kıbrıs’tan gelip bugün Türk Dünyası Tiyatrolar Günümüzde bizi yalnız bırakmayan değerli tiyatro sanatçılarımıza teşekkür ederiz. Tarsus’ta düzenlediğimiz Türk Dünyası Tiyatrolar Gününde insanlarımızı değişik topraklarda olsalar da karındaşlarımızı bir araya getirmek ve sanata, sanatçıya hep birlikte sahip çıkmak. Bu konuda Tarsus Belediyesi olarak bu yıl 7’ncisini düzenliyor. İnşallah başlatılan bu güzel etkinlik daha da artarak devam eder daha da gelişir daha da büyür. Önemli olan bu işin başlatılmasıydı ama sürdürülmesi daha önemli. Sürdürülebilmesi içinde salonların tıka basa dolması lazım. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

13 Mart’ta İran Türk Tiyatrosu "Yağmur Duası", 14 Mart'ta Kıbrıs Güzelyurt Şehir Tiyatrosu "Haya Küsme", 15 Mart’ta Kerkük Türkmen Kardaşlık Ocağı Tiyatrosu "Dil Cerimes" ve 16 Mart’ta ise Azerbaycan Dram Tiyatrosu "Sergüzeşti Veziri Xani Lenkeran" adlı oyunu sahneleyecek .
Kaynak: İHA