Diyadin Kaplıcaları, Kış Günlerinde Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Ağrı'nın Diyadin ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcalar, birçok hastalığa iyi geldiği düşüncesiyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Diyadin Kaplıcaları, Kış Günlerinde Ziyaretçi Akınına Uğruyor
Doğal sıcaklığı 78 dereceyi bulan ve mineralli su niteliğinde olan Diyadin Kaplıcaları, termominarel sular grubunda yer alıyor. Eklem ve romatizmal rahatsızlıklar, cilt ve iç hastalıklara iyi geldiği belirlenen su kaynağının bulunduğu alanda belediye ve özel birkaç küçük işletme faaliyet gösteriyor. Traverten oluşturduğu için Pamukkale´yi andıran, birçok hastalığa da şifa kaynağı olduğu belirtilen kaplıcaların bulunduğu alanda yapılacak yeni tesislerle, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye getirilmesi hedefleniyor.

Kaplıca işletmecisi Rıfat Tunca, başta romatizma olmak üzere; böbrek, cilt hastalığı, sedef hastalığı ve diğer bir çok hastalığa iyi geldiğini söylüyor. 18 yıldır burada tesis işlettiğini belirten Tunca, "Kaplıcalarımız oldukça güzel. Bunlar araştırmalar ve tahlillerle kanıtlanmıştır. Umumi havuzlarımız var. 100- 150 kişilik. Bay bayan ayrı bölümlerimiz var. Ayrıca özel havuzlarımız da mevcut. Ailecek girilebilecek özel yerlerimizi de var. Oldukça temiz ve şifalı kaplıcalara herkesi bekliyoruz." dedi.

Kaplıca müdavimlerinden Ali Aslan ise Doğubayazıt’tan gidip geldiğini, kaplıcalara girince çok rahatladığını söyledi.

Türkiye’nin hatta dünya’nın dört bir tarafından insanlar buraya geldiğini aktaran Aslan, "Kaplıcalar, birçok hastalığa iyi geliyor. Bir yakınımız romatizma hastasıydı. Bacakları çok ağrıyordu. Kaplıca ona çok iyi geldi." açıklamasında bulundu .