Vize Kaymakamı Murat Duru, Halk Eğitim Merkezi Kurslarını Ziyaret Et

Kırklareli’ye bağlı Vize İlçesi Kaymakamı Murat Duru ve eşi Elif Duru, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde, köy ve beldelerde açılan kursları ziyaret etti.

Vize Kaymakamı Murat Duru, Halk Eğitim Merkezi Kurslarını Ziyaret Et

Kaymakam Duru ve eşi, ziyaretler kapsamında Evrenli köyündeki Annelik eğitimi kursu, Sergen Beldesi ve Evrencik köyündeki Dikiş Kursları, Çakıllı Beldesinde Ahşap Boyama ve 3 Boyutlu Resim, İlçe Merkezinde ise Halk Eğitim Müdürlüğündeki Ahşap Boyama, Dikiş, Aplike Nakış ve 3 Boyutlu Resim kurslarında kurs hocaları ve kursiyerleriyle görüştü.

Kaymakam Murat Duru ilçede açılan tüm kursları yakından takip ettiğini, desteklediğini, ilçe merkez ve köylerinde talep olması halinde şartları uygun olan kursların açılabilmesi için her türlü desteği verebileceğini ifade etti.

Kaymakam Duru, ziyaretler esnasında eğitimlerini yarıda bırakmış, ilkokul, ortaokul mezunu olanların da eğitimlerine devam edebilecekleri, bunun için Halk Eğitim Merkezlerine başvurmalarına da tavsiye etti

Kaymakam Duru, mesleki eğitim almış kadınların iş gücü piyasasına katılımları, şartları, girişimcilik ve istihdamları konularında da bilgiler verdi. Vize Kaymakamı Murat Duru’nun eşi Elif Duru da bu konularla ilgili her türlü soru ve sorunlarında kadınlar için rehberlik yapabileceğini ve daima onların yanlarında olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA