Müsiad Konya Şube Başkanı Şimşek’ten Çevre Yolu Açıklaması

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Konya’nın gerek şehir yapısının, gerekse sanayi potansiyelinin büyüdüğünü belirterek, Lojistik Köy yatırımının tamamlanması, Konya’nın ulaşımında önemli çözüm olacak Dış Çevre Yolunun yapılması gerektiğini söyledi.

Müsiad Konya Şube Başkanı Şimşek’ten Çevre Yolu Açıklaması

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Konya ekonomisinin önemli ölçüde ivme kazandığını ifade etti.

Konya gelecek vizyonu için Lojistik Köy Projesinin tamamlanmasının önemli olduğunu belirten Başkan Lütfi Şimşek, “Lojistik Merkez şehrimizde üretilen ürünlerin daha hızlı, daha güvenilir ve daha ekonomik olarak limana ulaştırılmasında önemli bir proje. Lojistik merkez ile sanayicilerimizin şehrimizin ihracat potansiyelinin daha yukarı çıkacağına inanmaktayız. Lojistik merkezin tamamlanmasının ardından Konya-Karaman-İçel arasındaki demiryolu hattının rehabilite edilerek çift yönlü olarak hızlandırılması hem yolcu ulaşımında hem de ürünlerimizi limana ulaştırmada önemli bir rol oynayacak. Nitekim Başbakanımızın bu hattın hızlandırılmasını yatırım programına alındığı müjdesini vermesi bizler için sevindirici olmuştur. Bu gelişmelerle birlikte sanayicilerimiz Lojistik Merkezin tamamlanmasını heyecanla beklemektedir. Konya ekonomisine önemli bir vizyon olacak projenin daha hızlı adımlar atılarak bir an önce hayata geçmesi bizler için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Dış Çevre Yolu projesinin Konya’nın ulaşım sorununa önemli bir çözüm olacağını vurgulayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Şimşek, “Konya nüfusu ve ekonomisi her geçen gün büyümektedir. Özellikle ekonomik alanda gelişmemizde anahtar yol ulaşımdan geçmektedir. Türkiye’nin merkez şehri Konya, Anadolu’nun tam ortasında önemli bir kavşak noktası görevini üstlenmektedir. Şehrimizin bu nedenle her noktaya ulaşabilir ve her noktadan ulaşılabilir olması gerekmektedir. Anadolu’nun kalbindeki merkez şehir olma özelliğimizi kullanabilmemiz için ulaşım alanında yapılacak yatırımlar ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle Dış Çevre Yolu projesine bir an önce başlanması gerektiğini düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

Uzun yıllardır Şeb-i Arus törenlerinin Konya’da yapıldığını belirten Şimşek, “Konya Selçuklu medeniyetine başkentlik yapmış önemli bir kültür merkezidir. Ayrıca Mevlana Müzesinin bulunduğu şehrimizi birçok yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir potansiyeli olan Konya’nın ülke turizmine önemli katkı sağlayacağına inanmaktayız. Diğer taraftan, 7-17 Aralık tarihleri arasında icra edilen Vuslat Yıldönümü etkinlikleri sadece Konya için değil Türkiye hatta Dünya için anlamlı bir etkinlik. 740 yıldır Şeb-i Arus’un adresi Konya. Şeb-i Arus programı UNESCO Kültür Mirası anlaşmasında ülkemizin de taraf olduğu şekilde devlet eliyle sadece Konya’da yapılmalı. Bu noktada bütün kurumlarımızın hassas olması gerekli” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA