-taşova İlçesinde Öğrencilere Aşı Yapılması Çalışmaları

Taşova Sağlık Grup Başkanı Dr. Adnan Erseçkin, ilçe genelinde bulunan 1'inci ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik aşılama çalışması yapıldığını bildirdi.

Erseçkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada her yıl bebeklik ve çocukluk çağında yaklaşık 2,5 milyon çocuğun aşı ile önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye'de yapılan aşılama çalışmaları sonucunda kalıcı sakatlıkların ve ölümlerin önüne geçildiğini ifade eden Arseçkin, "İlçemizde bulunan ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında Toplum Sağlığı Merkezi aşı ekibince 18 Kasım tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı genişletilmiş bağışıklama programında bulunan 1. sınıflara yönelik 11 ilkokulda 133 öğrenciye kızamık,kızamıkçık ve kabakulak aşısı, 317 öğrenciye difteri, asellüler boğmaca,tetanoz, polio aşısı, ortaokul 8. sınıflara yönelik ise 19 okulda 434 öğrenciye tetanoz, difteri aşısı uygulandı" dedi.

"
Erseçkin, Toplum Sağlığı Merkezi tarafından eğitim öğretim yılı boyunca okullarda çevre sağlığı denetimleri, genel sağlık taramaları, diş taramaları ve sağlık eğitimi çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA