Antalya Firmaları, Umman'da Büyük İlgi Gördü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, ATSO Yapı Malzemeleri Kümesi'nin Umman'a yaptığı "Yurtdışı Pazarlama Programı" kapsamında Büyükelçi Kerem Ahmet Kıratlı'yı makamında ziyaret etti.


Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Dairesi Şube Müdürü Jülide Çermikli, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç ve Proje Uzmanı Gözde Medford'dan oluşan ATSO heyeti, Ticaret Müşaviri İsmail Ateş'in de hazır bulunduğu ziyarette, Muskat'da yapılan ikili iş görüşmelerinin geri dönüşleriyle ilgili Büyükelçi Kıratlı'ya bilgi verdi.

ATSO heyetine başkanlık eden Ömer Dinç, Antalyalı firmalara Umman'da gösterilen ilgiden memnun olduklarını, Umman'da sektöründe lider firmaların temsilcileriyle görüşme yaptıklarını söyledi.

Umman pazarından ihracat konusunda umutlu olduklarını ifade eden Dinç, "Ziyaretin ardından Umman'dan Antalya'ya bir alım heyeti getirilmesi ve firmaların üretim yerlerinin yerinde gösterilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Büyükelçi Kıratlı da Umman'ın Türk firmaları için fırsatlarla dolu bir pazar olduğunu söyledi.

İnşaat ve yapı malzemeleri başta olmak üzere, gıda, sağlık gibi sektörlerin Türkiye açısından önemli olduğunu belirten Kıratlı, özellikle sağlık konusunda Türk işadamlarının Umman'a yatırım yapmasının son derece faydalı olacağını kaydetti.

ATSO heyeti, Ticaret Müşaviri İsmail Ateş ile Muskat'da Umman Ticaret ve Sanayi Odası'na da ziyarette bulundu. Genel Müdür Yardımcısı Hussain K. Al Khabouri tarafından kabul edilen heyet, Yapı Malzemeleri Kümesi ve Antalya ile ilgili bilgi verdi. Görüşmede, Umman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Khalil Abdullah Al Khonji liderliğinde bir alım heyetinin Antalya'ya gelmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Umman ziyaretinin son gününde Sohar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Sohar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saeed Saleh Saeed Al Kiyumi, Antalya yapı malzemeleri kümesini Sohar'da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kiyumi, Türk ürünlerine ve firmalarına duydukları güvenin altını çizdi.

ATSO Yapı Malzemeleri Kümesi, ziyaretin ardından Antalya'ya döndü.

Kaynak: AA