Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Divriğililerle Buluştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Divriği Kültür Vakfı Başkanı Cemal Karahalil ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Divriğililerle Buluştu

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana Yenimahalle’ye yaptığı hizmetleri anlatan Yaşar, tüm Yenimahallelileri kucakladıklarını ve her yere eşit hizmet götürdüklerini anlattı. Yenimahalle’ye yapılan hizmetleri yakından takip ettiklerini ve takdirle izlediklerini kaydeden Karahalil, “Yenimahalle’nin her mahallesine her sokağına insan odaklı eşit hizmet götürmenizi takdirle karşılıyoruz. Sizin gibi yerel yöneticilerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.



“AYRIMCILIĞA SON VERDİK”
Karahalil ve beraberindeki heyet, Yenimahalle’de yaşayan Divriğililerin de Yaşar hakkındaki olumlu izlenimlerini aktardı. Karahalil, Yenimahalle’de birlik ve kardeşliğin tesisinde büyük katkıları olan Yaşar’ın inanç ve ibadet konusundaki hassasiyetini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Karahalil, “Bölgenizde bulunan camilerin bakım, onarım ve tadilatların yaparken bölgede bulunan çok sayıda Alevi vatandaş içinde Cemevi yapmanız inanç özgürlüğü konusundaki hassasiyetinizi ortaya koyuyor” dedi.

Yaşar ise Batıkent Kültür Merkezi içinde yer alacak olan Cemevi’nin bölgede bulunan Alevi vatandaşların inanç özgürlüklerini yaşayabilecekleri bir merkez olacağına inandığını söyledi.

Yaşar, “Yerel yöneticilerin görevi bölgesinde bulunan insanların mutluluğu için çalışmaktır. Bölgemde yaşayan her hemşehrim kıymetlidir ve birinci sınıf hizmeti hak etmektedir” dedi.

FETHİ YAŞAR, CUMHURİYET BALOSU’NUN ONUR KONUĞU
Karahalil, Divriği Vakfı’nın 2001 yılında hayata geçirdiği “Okutmaya Varım” projesi kapsamında düzenlenecek olan Cumhuriyetin 90’ıncı yıl balosuna Yaşar’ı onur konuğu olarak davet etti. Yapılan bağışlarla üniversitede okuyan gençlere burs yardımı yapıldığını kaydeden Karahalil, vakıf çalışmaları hakkında Yaşar’a bilgi verdi. Projeyi çok beğendiğini dile getiren Yaşar, “Her şey eğitimle başlar. Böyle bir projede emeğiniz geçtiği için ben ayrıca sizlere teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti bu çocuklara emanet” diye konuştu

Kaynak: İHA