Erdoğan: Esed’in Demokrasi Açıklamalarına Kim İnanır?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in devlet terörü estirdiğini söyledi.

Erdoğan: Esed’in Demokrasi Açıklamalarına Kim İnanır?
Esed’in dün yaptığı halka sesleniş konuşmasına atıfta bulunan Erdoğan, demokrasi açıklamalarına kimsenin inanmayacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gabon ziyareti çerçevesinde mevkidaşı Raymond Ndong Sima ile görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine Beşşar Esed’in dün yaptığı halka sesleniş konuşmasını değerlendirdi. Esed’in zorla ayakta durmaya çalıştığını belirten Erdoğan, “Esed, zulmüne devam etmektedir. Bombalarla, uçaklarla halkını bombalayarak öldüren bir insanın tavsiyelerinin demoktarit olması diye bir şey düşünülemez. Karşısındakini El Kaide ve terörist adlandırmak suretiyle hedef saptırmaktadır.” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: “Esed devlet terörü estirmektedir. Bu devlet terörü neticesinde 50 bin insan ölmüştür. 600 bin civarında insan Suriye'yi terk etmiştir. Suriye’de 2,5 milyon insan evlerini terk etmiştir. Bunu demokrat olan bir insan mı yapıyor? Bunu devlet terörü estiren bir insan yapıyor. Böyle bir insana güvenip Suriye’den kaçanlardan kim geri döner. Demokrasiye yönelik açıklamalarına kim inanır? Şu anda Suriye Ulusal Koalisyonu dünyada 100’ün üzerinden ülke tarafından tanındı. Beşşar’ı tanıyan kaç ülke var. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Başşar için tek çare var halkın iradesine saygı duymak ve halkın iradesi neyi istiyorsa onu yapmak.” Balyoz davasının gerekçeli kararı sorulması üzerine ise Erdoğan, “Ben gerekçeli kararın bütününü görmeden değerlendirme yapmam yanlış olur. Konuyla ilgili yargı kendi kararını verecektir. Henüz bilmiyorum. Daha önce bu konuyla bazı açıklamalarım var. Temenni ediyorum ki, bir an önce nihai kararı versinler.” ifadelerini kullandı .