Ziylan Avrupa’dan Bir Kadın, Bir De Spor Markası Satın Alacak

Ayakkabı sektörünün önde gelen aktörlerinden Ziylan Grup, Avrupa’dan iki markayı satın almayı planlıyor.

Lumberjack hamlelerinin hem Türkiye’de hem Avrupa’da yankı uyandırdığına işaret eden CEO Jaklin Güner, “Avrupa’da bir marka satışa sunulduğunda ilk bizim kapımız çalınır oldu. Şu an Lumberjack operasyonunu her anlamda tamamlamaya odaklanıyoruz ama gelen imkânları da ele alıyoruz. Bir kadın ve bir de spor markasını satın almak hedeflerimiz arasında, bu konuda kimi görüşmelerimiz de var.” dedi.

2012 itibari ile 262 FLO ve Polaris mağazası ile senede 20 milyon çift ayakkabı satan ve mağazalarında 50 milyon müşteri ağırlayan Ziylan Grup, 2013’te gelirlerini artırmaya odaklanacak. Kinetix, Dockers, Spıder Man ve Winx markaları da bulunan grup, geçen sene satın aldığı İtalyan Lumberjack ile evvela Avrupa’ya ardından dünyaya açılmayı amaçlıyor. Perakendenin deneyimli isimlerinden Jaklin Güner’i de kadrosuna dâhil eden grup, 2012’de uluslararası yönetim danışmanlığı şirketlerinden A.T. Kearney ile güç birliği yaparak büyüme hedeflerini de belirledi. Ziylan adına 2012’yi yorumlayan ve yeni dönem hedeflerini açıklayan CEO Jaklin Güner, “Geçen sene grubun tarihine kilometre taşları olarak yazılacak başarılar elde ettik. Lumberjack satın alımı bunlardan en mühimiydi. Ama bu satınalma kadar önemli bir kilometre taşı da Ziylan Grubu’nun yeniden yapılanma konusunda aldığı karar ve bu konuda başlattığı proses oldu. Yeniden yapılanma kararına uygun olarak grubun geleceği için büyüme hedefleri ve planları ortaya koyduk. Bu kapsamda yeniden yapılanmayı başarı ile yapmak için 14 eylem belirledik. Bunlardan ivedi olanlar ile ilgili projeleri de hemen başlattık.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE ALINACAK DAHA ÇOK YOL VAR”

Ziylan’ın 2013’te hem içeride hem dışarıda büyüyeceğini dile getiren Güner, şöyle devam etti:“Türkiye ayakkabı perakende sektörünün açık ara önderiyiz. Ama Türkiye’de alacağımız daha çok yol var. Örneğin Türkiye’de senede birey başına satın alınan ayakkabı miktarı 2,5 çift, bu oran Avrupa’da 5,5, Amerika’da ise 7 çift. Sadece bu veri bile Türkiye’de sektörün büyüme eğilimini ortaya koyuyor. Bu nedenle biz dünya markası olma yolunda önemli adımlar atarken, Türkiye’de de büyümeye devam edeceğiz. Bu kapsamda mağaza açılışlarımıza devam ederek, sene sonunda mağaza sayımızı 300’e, toplam satış alanımızı ise 155 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz.”Grup olarak 2015 sonuna kadar Türkiye cirolarını 2012’ye göre 2 katına çıkaracaklarını duyuran Güner, şunları aktardı:“2013’te de 2012’de olduğu gibi yüzde 30 büyüyerek, Lumberjack hariç sadece Türkiye operasyonumuzla 1 milyar TL’yi aşkın bir ciro yakalamayı hedefliyoruz. 3 sene içinde Türkiye’de yine Lumberjack operasyonu hariç 100 milyon TL yatırım yapacağız. Böylece 2015 sonuna kadar mağaza sayımızı 400’ün üzerine, toplam satış alanımızı ise 200 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz. “

“LUMBERJACK AVRUPA’NIN KAPILARINI AÇIYOR”

Lumberjack ile Avrupa’ya iyi bir giriş yaptıklarını anlatan Jaklin Güner, 42 ülkede operasyonları olan markanın Avrupa’da tüm kapıları açtığını kaydetti.

Lumberjack satın alımının yalnız Türkiye’nin yanında Avrupa’da da büyük ses getirdiğini vurgulayan Jaklin Güner, “Avrupa’da bir marka satışa sunulduğunda ilk bizim kapımız çalınır oldu. Şu an Lumberjack operasyonunu her anlamda tamamlamaya odaklanıyoruz ama gelen imkânları da ele alıyoruz. Bir kadın ve bir de spor markasını satın almak hedeflerimiz arasında, bu konuda kimi görüşmelerimiz de var.” dedi.