'beşli Çete Üyeleri, Çiller'e Hükümeti Yıkması İçin Baskı Yaptı'

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, 28 Şubat sürecinde DİSK, TÜRK-İŞ, TOBB, TESK ve TİSK'in yöneticilerinin bir otel odasında Tansu Çiller'e Necmettin Erbakan ile kurduğu koalisyonu yıkması için baskı yaptıklarını söyledi.

Uslu, "STK'lar yani beşli çete üyeleri siyasi hırs ile Sayın Çiller'e otel odasında yüklendiler. Onlara katılmadığımı belirttim. Sayın Çiller'de kararlı bir duruş sergileyerek direndi."dedi.

Türkmenlerin önemli bir sorununu görüşmek üzere bazı STK temsilcileri ve Şaban Karataş ile MGK'ya gittiklerini anlatan Uslu, Genel Sekreter Tuncer Kılınç'ın, Türkmenlerin sorunları yerine Avrupa'da yaşayan Türklerin başörtüsünü konuştuğunu kaydetti.

Kanal 5'e konuk olan Uslu, İslam coğrafyasında kan ve göz yaşının halen devam ettiğini belirterek kan durmadıkça barıştan, huzurdan söz etmenin çok zor olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu karmaşık ortama rağmen gelişmeye ve yenileşmeye devam ettiğini dile getiren Uslu, "Türkiye, sadece yurtta sulh cihanda sulh anlayışıyla etliye sütlüye karışmama mantığından çıktı ve daha etkin rol almaya başladı.

Bu ülkelere önce dostluk eli uzattı. Sonra bu dost eli yanlış anlaşılınca Türkiye 'dur' dedi ve kenara çekildi. Kenara çekilince adeta örtünün altındaki pislikler ortaya çıktı. Bugün Suriye'de gördüğümüz gibi bir katliam yaşanıyor ve dünya buna seyirci kalıyor. Milyonlarca insan evlerinden oldu ama uluslararası kuruluşlar sessiz kalıyor. Türkiye burada dostluğunu yine gösterdi. Yaptıkları ortada." dedi.

Fransa'da 3 PKK'lının öldürülmesine de değinen Uslu, "Türkiye çok pahalı bir coğrafyada bu coğrafyada yaşamanın ağır bedelleri var. Türkiye sorunları çözdükçe derin lobiler rahat durmuyor. Bu olaylar Türkiye içerisinde çatışma ortamları oluşturmaya yöneliktir. Bu tezgahlara gelinmemelidir. Yapılması gereken sağduyulu olmaktır." ifadelerini kullandı. "TOPLUMA MEDYA ELİYLE KORKU SALINDI"28 Şubat'a ilişkin açıklamalarda bulunan Uslu, şöyle devam etti: "Söz uçar, yazı kalır. O günün manşetlerini unutmadık. Topluma medya eliyle korku salındı. Senaryolar yazıldı. Sadece manşetler mi beşli çete var... Bakın bir program sonrası o dönem bir otelde sayın Tansu Çiller, Yalımerez ile TOBB Başkanı Fuat Miras, Faruk Yücel, TİSK Başkanı Bayram Meral ve ben oturduk. Çiller'in hükümeti bozması gerektiği konuşuluyor. Rahmetli Erbakan'ın güvenilmez olduğunu söylüyorlar. Utanç verici bir durum. STK'lar yani beşli çete üyeleri siyasi hırs ile Sayın Çiller'e otel odasında yüklendiler. Onlara katılmadığımı belirttim. Sayın Çiller'de kararlı bir duruş sergileyerek direndi. Böyle bir süreç yaşadı Türkiye." "TÜRKMENLERİN SORUNU YERİNE BAŞÖRTÜSÜNÜ KONUŞTUK"28 Şubat döneminde Türkmenlerin önemli bir sorununu görüşmek üzere bazı STK temsilcileri ve Şaban Karataş ile MGK'ya gittiğini ifade eden Uslu, "Genel Sekreter Tuncer Kılınç... Görüşmemiz başladı.

Paşa durmadan konuyu yurt dışında yaşayan Türklere getiriyor... Ve kılık kıyafetlerini eleştiriyor. Etek altına giyilen pantolon, başörtüden söz ediyor. Geçenlerde Belçika'ya gittim. Halen etekle beraber pantolon giyiniyor, çağdaş olamadılar diyor. Bu kadar yanlı bir düşünce olabilir mi insanların inançlarına yaşam tarzlarına müdahaleci bir anlayış... Biz Türkmenlerin sorunlarını anlatıyoruz o insanların yaşam tarzını eleştiriyor. Konu Kerkük ve Musul'a geldi. Orada yaşayan Türkmenlerin bile sayısını MGK'nın bilmediğini gördük. Ne kadar acı... Kerkük ve Musul'da ne kadar Türkmen'in yaşadığını bilmeyen MGK, Avrupa'da ne kadar örtülü etekli hanım var biliyor. Ve bu ülke Musul ve Kerkük'te tarihi belgelerin yağmalanmasını engelleyemedi. Doğu Perinçek'in peşine takılarak canlarının istedikleri dernekleri cemaatleri akredite yapıp kaynak aktardılar." şeklinde konuştu.