Vali Mutlu, Şehit Piyade Er Osman Yıldız’ın Evini Ziyaret Etti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, geçtiğimiz günlerde Beytüşşebap’ta şehit olan Piyade Er Osman Yıldız’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Mutlu, Beytüşşebap’ta şehit olan Piyade Er Osman Yıldız’ın Bahçelievler’deki baba ocağını ziyaret etti. Burada acılı aile ve şehidin yakınlarına başsağlığı dileyen Mutlu, dün Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamaya ilişkin de ‘başka acılar ve üzüntüler olmasın, bütün temennimiz bu’ diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Şehit aileleri ve yakınlarına tekrar başsağlığı dileyen Vali Mutlu, daha sonra burada şehit ailesi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi ve yapılan dualara eşlik etti. Şehit babası Zafer Yıldız, Vali Mutlu ile konuşurken gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Vali Mutlu, “Mehmetçiğimizin çok değerli ailesine bugün bir taziyede bulunduk. İlçe Kaymakamımız, Vali Yardımcımız, Jandarma Komutanımız, Belediye yetkililerimiz ile birlikte değerli hocalarımızla baş sağlığı dileklerimizi ilettik” dedi.

Yaşanan acıları milletçe paylaştıklarını ifade eden Vali Mutlu, “Tabi acıyı milletçe paylaşıyoruz. Şehidimize Rabbimizden gani gani rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Vatanı, bayrağı uğruna seve seve canını feda etmiş Mehmetçiklerimizden birisi olarak hem ailesinin hem milletimizin gururudur. Tabi ordumuzun şeref kütüğünde kayıtlı çok hususi bir ailedir kendisi, bütün şehit aileleri gibi. Vatana millete evlatlarını seve seve bağışlayacak çok güçlü bir aile olarak da kendilerine minnettarız” diye konuştu.

Mutlu, “Acılar paylaşıldıkça azalıyor. Mahalle sakinlerimiz hamdolsun bütün sokağı güzel bayraklarımızla donatmak suretiyle güzel bir cennet bahçesine çevirmişler. Bu dayanışma, bu birlik beraberlik ruhu, bu gönül kardeşliği devam ettiği müddetçe ki devam edecektir bin yıllık bir kardeşliktir. Devletimizin milletimizin bekası ile ilgili en ufak bir tereddüdümüz yoktur. Devletimiz ve milletimiz bütün bu meselelerin üstesinden gelebilecek güç ve kudrete sahiptir. Bunu bir kez daha her vesilede olduğu gibi haykırıyoruz, söylüyoruz. Şehidimizin kederli ve üzüntülü ailesine baş sağlığı dileklerimizi milletimizle birlikte ifade etmek istiyorum. Rabbim sevgili aileyi cennetinde buluştursun geride kalanlarına hayırlı ve sağlıklı ömürler versin diliyorum” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar’da dün akşam yaşanan patlamaya da değinen Vali Mutlu, “Tabi dün geceki bu kazayla ilgili maalesef 25 evladımızı kaybetmiş olmanın büyük acısı içerisindeyiz. 25 şehidimiz var, yaralılarımız var. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Tabi elim bir kaza, aldığımız bütün bilgiler bu yönde. Yazılan bozulmuyor, netice itibari ile şahadet nasip olduğu vakit vatanın her köşesinde Mehmetçiğe nasip olduğu yerde geliyor ve bu şahadet kendisine ulaşıyor. 25 şehidimiz var, milletimizin başı sağ olsun. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Başka acılar ve üzüntüler olmasın bütün temennimiz bu” dedi.

Kaynak: İHA