Başkan Evcilmen'den İnşaat Mühendisleri Odası'na Ziyaret

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'ni ziyaret etti.

Başkan Süleyman Evcilmen'in, Şube Başkanı Cem Oğuz ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmesine, meclis üyeleri Erdem Armen, Deniz Fırat Budak, Hüseyin Kazancı ve Gürsel Karabayır da eşlik etti. Yüzüncü Yıl ve Özel İdare Binası'nın ele alındığı görüşmede Kentsel Dönüşüm Yasası hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çok iyi incelenmesi gerektiğine dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Oğuz, ''Yasa kapsamına afet riski taşımayan, koruma altındaki kamuya ait taşınmazlar, tarım alanları, orman arazileri ve SİT'ler de alınmıştır. Bu, kentsel dönüşüm bahanesiyle rantsal dönüşüme yol açabilecek bir durumdur. Yerel yönetimlerin yetkileri de kısıtlanıyor, hatta fiilen ortadan kaldırıyor'' dedi.

Kentsel dönüşüm uygulamasını eleştiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de şöyle konuştu:

''Yeşil alanı, sağlık tesisi, okulu, kısaca sosyal donatı alanları olmadan gecekonduları yıkıp yaptığınız yapılar, apartmankondu oluyor. Gerçek kentsel dönüşüm, gecekondu sahiplerini aynı bölgede modern konutlara kavuşturan, her türlü sosyal gereksinimi karşılanan ve bölgenin değerini artıran bir çalışmayla Muratpaşa Belediyesi'nin Bayındır-Soğuksu Projesi'nde geçekleştirdiği uygulamadır.''

Muhabir: Sefa Karacan

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA