Günay: Gelişmemizi Engelleyen Bir İhanet Halkası Var

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ne yazık ki bizim gelişmemizin çok temel bir şartını kundaklayanlar var ülkemizde.Bir ihanet halkası var ki 25- 30 yıldır, son vermiyor bu karanlık eylemlerine" dedi.

Günay: Gelişmemizi Engelleyen Bir İhanet Halkası Var
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki 'Kazdağları'nın Turizm Destinasyonu' Kongresi'ne katılan Günay, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki ihanet halkasının karanlık eylemlerine son vermediğini belirten Günay, "Bugün o ihanet ateşinin sonuçlarından birisi olarak İvrindi’de bir evladımızı yine bayrağa sarıp toprağa vermiştik. Vatan için şehidini veren ailelere bizim yaptığımız şey gidip acılarını paylaşmak. O çok az bir şey. O görevimizi, insani görevimizi yerine getirdik. Ardından Ayvalık’a geçtik. Gerçekten Türkiye sevdası insanın gözüne uyku girdirmiyor ama bence helal olsun. Bir takım insanlar, yani çocuklarımız, evlatlarımız canlarını veriyorlar. Biz de biraz mesai veriyoruz. Türkiye gerçekten dünyanın müstesna topraklarından birisi” diye konuştu.

Önemli ve farklı topraklar üzerinde yaşadıklarını, bunun için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten Günay, "Bakın bu coğrafyanın verdiği nimetlerin sayesinde Türkiye 25 yıldır, 30 yıldır en fazla turizm yapıyor. Turizm Ege kıyılarında başlamıştı ama biraz daha sıcak bölgeye Akdeniz kıyılarına indi. Biz başladığımızda işte bir milyon turist gelir mi, 3 milyon turist gelir mi? 80’li yıllarda hesapları yapılıyordu. Geçen yıl biz 30 milyon turisti geride bıraktık. Bu yıl Allah izin verirse bölgemizde ciddi sorunlar var. İşte İsrail’le, Suriye’yle, Irak’la İran’la bir takım sosyal, siyasal bir takım sıkıntılarımız var. Buna rağmen bu yıl yine biz dünyanın önde gelen turizm barış noktalarından birisi olacağız. Turizmden elde ettiğimiz gelir 25 milyar dolar gibi ciddi hesaplamalar var ama bizim hesaplamalarımızda 28 milyar dolar civarında" şeklinde konuştu.