CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Avukatların Yemin Törenine Katıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan kızı Ezgi Tezcan ve kızının nişanlısı Umut Yaşar’ın Aydın Barosu’nda düzenlenen yemin törenine katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Avukatların Yemin Törenine Katıldı
Hayatındaki en önemli günlerden birini yaşadığını belirten Tezcan, “Hukukun siyaseti sınırladığı bir ülkede yaşamayı hayal ediyoruz” dedi.

Bir yıllık staj dönemlerini bitiren Ezgi Tezcan ve nişanlısı Umut Yaşar’ın yemin töreni Aydın Baro Başkanı Sümer Germen ve yönetim kurulu üyeleri huzurunda yapıldı. Törene CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ile CHP Aydın İl yönetimi üyelerinden bazıları da katıldı.

Törende konuşan Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen, avukatlık mesleğine adım atan Ezgi Tezcan ve nişanlısı Umut Yaşar’a başarı dileğinde bulundu. Özellikle hukukçular ve aydınlar için Türkiye’de zor bir dönem geçirildiğini savunan Germen, “Hukuk devleti ilkesini yükseltmemiz gerektiğini belirtmek istiyorum. Hukuka ve basın mensuplarına baskılar uygulanıyor. Yaşanılan acıları ve hukuksuzlukları bu insanlar ve aileleri unutmayacaktır”dedi.

Ezgi Tezcan’ın ve Umut Yaşar’ın staj dönemlerini bizzat takip ettiğini ifade eden Germen, çiçeği burnunda avukatlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yaptığı konuşmada kendisi için hayatının en önemli günlerinden birini yaşadığını belirtti.

Her zaman Aydın Barosu avukatı olmanın gururunu yaşadığını belirten Tezcan, “Hayatımda en önemli sıfatlarımdan biri Aydın Barosu avukatı sıfatıdır. Hukukçu olmaya karar verdiğim günlerde 12 Eylül’ün baskılarını yaşıyorduk. O günlerde ciddi olarak güçlü hukukçulara ihtiyaç vardı” diye konuştu.

Sözlerinin devamında "Arzu ederdik ki yaklaşık 32 yıl geçen zaman diliminde Türkiye hukuk problemini çözmüş olsun" diyen Tezcan, “Keşke o dönemi tarihin karanlık müzesine kaldırmış ve unutmuş olsaydık. Ancak, Türkiye’de hukuksuzluğun en güçlü olarak yaşandığı günlerdeyiz” ifadelerini kullandı.

Siyasal iktidarın dilinden hukuk kavramını düşürmediğini ancak doğası gereği iktidarı eline geçirdiği andan itibaren hukuku baskı altına almaya çalıştığını iddia eden Tezcan, “2012 yılındaki Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti değil. Yargı bağımsız değil. Siyasetçilerin yargıya talimat verdiği, aydınların, silahlı kuvvet mensuplarının cezaevlerinde kaldığı bir ülkede yaşıyoruz. Hukukun siyaseti sınırladığı bir ülkede yaşamayı hayal ediyoruz” diye konuştu.

“SÖKELİ’NİN ÖĞÜTLERİNİ TAKİP ETTİM”
1989 yılında dönemin Aydın Barosu Başkanı Muharrem Sökeli’den aldığı cübbeyle görevine başladığını kaydeden Tezcan, “Sökeli’nin öğütlerini hep takip ettim. Hukukun her zaman her şeyden üstün olduğuna inanıyorum. Hayatımın geri kalanında da inanmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Ezgi Tezcan ile nişanlısı Umut Yaşar ise yaptıkları açıklamada, avukatlık cübbesini giymekten dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler .
Kaynak: İHA