Ünye'nin Eski Kızılcakese Köyü Sakinlerinin Toz İsyanı

Taş ve kil arabalarının köy yolunu kullanmasından rahatsız olan Ünye'nin Eski Kızılcakese Köyü sakinleri, iş araçlarının geçtiği yoldan kalkan toz nedeniyle, evlerinde rahat oturamadıklarını iddia etti.

Köy sakinlerinden Fahrettin Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıl Almanya'da çalıştıktan sonra ailesiyle köylerine yerleştiklerini, yolda yaşadıkları sorunlar nedeniyle yerini yurdunu satıp göçmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Köylerine rahat ve huzurlu bir hayat için döndüklerini ifade eden Uzun, ''Büyük hayallerle köyümüze geldik, yerleştik. Bir ev yaptım, bahçesini düzenledim, etrafını güzelleştirdim. Ama ne var ki köyümüzde tozun, taşın içinde kaldık. Bu tozun toprağın içinde artık duramıyorum, satıp gitmek istiyorum'' dedi.

Astım hastası olan eşi Nuriye Uzun ise, hastalığından dolayı tozun kendisine zarar verdiğini, öksürmekten uyuyamadığını savundu.

Köy halkı neredeyse tamamının tozdan rahatsız olduğunu ileri süren Nuriye Uzun, ''Özellikle yol kenarında oturanların hepsi rahatsız'' diye konuştu.

Taş ve kil arabalarının sürekli köy yolunu kullanmasından dolayı yolda sürekli toz kalktığını iddia eden köy sakinlerinden Hüseyin Ese de yoldan geçen kamyonlar yüzünden içme suyunun olmadığını, tozdan etkilenen meyve ve sebzeleri yiyemediklerini aktardı.

Muhabir: Hacer Coşkun / Fatma Kalay

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA