Yalçın Akdoğan: Hukuk Sistemine Meydan Okuyan Kimse Bunun Faturasını Öder

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, parti kapatmayı hoş görmediklerini ama milletvekilleri sürekli terör örgütünü övücü çalışmalar yapıyorsa, sürekli kanunları çiğniyorsa bunun ne AİHM ne de başka bir Avrupa ülkesinde normal karşılanmayacağını belirtti."Hukuk sistemine meydan okuyan kimse bunun faturasını da öder." dedi.

Kanal 24’te Elif Çakır'ın 'Söz Bitmeden' programına katılan Yalçın Akdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. BDP'nin son dönemdeki söylemlerinin son derece yanlış olduğunu vurgulayan Akdoğan, BDP'nin siyasi varlığına ciddi derecede PKK'yı meşru çıkarma çabasının olduğunu belirterek, bunun hukuk devletinde olmasının söz konusu olmayacağını, hukuk sistemine meydan okuyan kimsenin bunun faturasını da ödeyeceğini kaydetti.

Son günlerde çok tartışılan parti kapatma söylemlerini değerlendiren Akdoğan, şöyle konuştu: "Parti kapatmayı biz hoş görmüyoruz ama neticede milletvekilleri sürekli terör örgütünü övücü çalışmalar yapıyorsa, sürekli kanunları çiğniyorsa dünyanın hiçbir yerinde ne AİHM bunu hoş karşılar, nede başka bir Avrupa ülkesinde normal bir siyaset olarak algılanabilir bu. Burada bizim aynı zamanda baskıyı BDP'ye yapmamız lazım, kendisini siyasi anlamda konumlandırması lazım. Siz bunu zorluyorsanız, kendi kendinizi cezalandırmak için uğraşıyorsanız burada kim ne yapabilir? "