Vasgirt Deresi Ağaçlandırma Projesinin Startı Veriliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vasgirt Deresi Ağaçlandırma Projesi’ni birlikte başlatacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından taşkın koruma çalışmaları tamamlanan Vasgirt Deresi’nin rekreasyon safhasında hayata geçiriliyor.

Erzincan Vasgirt Deresi Islahı 3. Kısım işi ile Erzincan’da şehre mücavir olan ve tamamen pislik içerisinde bulunan bu dere yatağının yeniden projelendirilerek yatağın daraltılması sağlanmış ve yaklaşık olarak bin dekarlık rekreasyon alanı kazandırıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ilk fidanları dikeceği alana toplam 150 bin adet fidan dikilecek ve şehre yeni bir rekreasyon alanı tesis edilecek.

Vasgirt Deresi Ağaçlandırma Projesi’ni başlatacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha sonra Bakanlık yatırımlarının ele alındığı Erzincan Koordinasyon Toplantısı’na başkanlık edecek.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ERZİNCAN İLİ YATIRIMLARI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; “ 2003-2011 yılları arasında 96 milyon TL’lik yatırımın yapıldığı Erzincan’da 6 adet sulama ve 34 adet taşkın koruma tesisi tamamlanarak hizmete açıldı. Tamamlanan taşkın koruma tesisleri ile Erzincan il merkezi başta olmak üzere 6 ilçe, 3 belde, 16 köy ve 5.640 dekar tarım arazisi taşkın zararlarından korundu. İnşa çalışmalarına başlanacak olan Turnaçayırı Barajı’nın yanı sıra 3 adet taşkın koruma tesisi de en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağı ifade edildi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2011 yılları arasında 448 bin dekar alanda çalışma yapılan Erzincan’da 27 milyon 269 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. 2 adet kent ormanı tesis edilen şehirde 6 adet bal ormanı ve 1 adet orman içi dinlenme yeri tamamlanarak hizmete açıldı. ORKÖY çalışmaları kapsamında 2003-2011 döneminde; orman köylerinde yaşayan 922 aileye 6 milyon 45 bin 737 TL ferdi proje kredisi verildi.

Alanın Ardıç Ağacı Tabiat Anıtı’nın ilan edildiği Erzincan’da Ekşisu Sazlıkları Sulak Alanı, Gölova Gölü Sulak Alanı ve Kemah Yahşiler Devlet Avlağı ilan edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce Erzincan merkez, Erzincan Meydan ve Tercan olmak üzere 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruldu. Ayrıca daha güvenli havayolu ulaşımı için Erzincan Hava Limanı’na 1 adet Otomatik Meteorolojik Bilgi Ölçüm ve Raporlama Sistemi kuruldu.

Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı döneminde Tercan, Üzümlü, Demirkent ve Çukurkuyu belediyelerine çöp toplama araçları verilmiş ve katı atık, atık su arıtma gibi alt yapı projeleri için 3 milyon 252 bin 286 TL maddi destekte bulunulduğu kaydedildi .
Kaynak: İHA