Suriye, Kaçırılan Türk Gazeteci Ünal’ın Görüntülerini Yayınlandı

Suriye'nin El İhbariye televizyonu, kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ın görüntülerini yayınlandı.

El İhbariye televizyonunun “Deneme yayını” logosu ile verdiği görüntülerde, ilk önce Türk gazeteci Ünal’ın roketatar ile çekişmiş bir fotoğrafı gösteriliyor. Fotoğrafın altında ise “Cüneyt Ünal’ın Suriye’de girişi yasal değil” ifadesi yer alıyor. Daha sonra ile Cüneyt Ünal ile röportajı yayınlayan El İhbariye, Türk gazetecinin Türkçe yaptığı konuşmasını Arapça alt yazı ile veriyor.

Ünal'ın, yorgun olduğu gözlemleniyor, konuşmakta zorlandığı ve gözlerinin altındaki morluklar dikkat çekiyor.El İhbariye’nin yayınladığı görüntülerin ne zaman çekildiğine dair net ise bir işaret yok.Türk gazetecinin verdiği röportajda sık sık “silahlı gruplar” ifadesi dikkat çekerken, Suriye’ye nasıl ve hangi yolla geldiğini anlatıyor.

Ünal, tüm gazeteciler gibi kendilerinin de Azez üzerinden silahlı gruplarla Suriye'ye girdiklerini anlatıyor.Ünal’ın verdiği röportajda Suriye’ye geldiği “silahlı gruplar” arasında yabancı savaşçıların olduğunu söylemesi ve bunu iki defa tekrar etmesi de dikkat çeken başka bir husus. Cüneyt Ünal’ın röportajı, “Meydan caddesinde Suriyeli askerlerle silahlı çatışma yaşandı. Ve beni tutup buraya getirdiler silahlı grubun yanından.” ifadeleri ile sona eriyor. Suriye’de hükümet güçlerince kaçırılan Ünal, El Hurra televizyonu için çalışıyordu .