Adıyaman'da Yaz Spor Okulları'nın Açılışı Yapıldı

Adıyaman Belediyesi tarafından 9. Geleneksel Yaz Spor Okulların açılışı yapıldı.

Yaz Spor Okulları'nın açılışı, Yaz Spor Okullarına kayıt yaptıran öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı.

Adıyaman Lisesi önünden başlanarak, Vilayet önüne kadar devam eden kortejde, öğrencilere, Yaz Spor Okulları Koordinatörü Yılmaz Aslan, branş hocaları ve çok sayıda öğrenci velisi eşlik etti.

Korteje katılanlar daha sonra Karadağ Mesire Alanına geçti. Folklor gösterileriyle devam eden programa, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, yaz spor okullarında görev alan hocalar, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Büyükaslan, spora ve sporculara yönelik yaptıkları hizmetlerden bahsederek, Adıyaman Belediyesi olarak sporun lokomotifi olduklarını söyledi.

Spor alanında yaptıkları hizmetleri tek tek sıralayan Başkan Büyükaslan, şunları kaydetti:

''Seçildiğimiz ilk günden itibaren hemen yaz spor okullarını başlattık. Bütün amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptık. Belediyemiz bünyesinde Amatör Spor Koordinasyon Merkezi açtık. Amatör spor kuruluşlarının tümünü bir çatı altında topladık. Gençler ligini başlattık, 3 yıl devam ettirdik. Adıyamanspor paf takımını 4 yıl devam ettirdik. Bu arada kurumlar arası spor müsabakaları düzenlendik.

Hepsinden daha önemlisi Adıyaman Belediyesi bünyesinde spor kuruluşlarımızı kurumsallaştırmaya götürdük. Kalıcı bir eser bırakmak istedik. Adıyaman insanı her alanda olduğu gibi spor alanında da en kaliteli tesislere, en güzel hizmetlere layıktır. Bunun bilincinde olmamız hasebiyle kollarımızı sıvadık ve bu yöndeki hizmetlerimizi dolu düzgün yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl yaz spor okulları bünyesinde, 180 sporcumuza futbol, 385 sporcumuza yüzme, 50 sporcumuza basketbol, 55 sporcumuza halk oyunları, 40 sporcumuza judo, 30 sporcumuza güreş, 10 sporcumuza kort tensi ve beden eğitimi hazırlık kursumuza katılan 150 öğrencimiz ile birlikte toplam 900 öğrencimize eğitim vermekteyiz''

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere, katılım sertifikaları verildi.

Daha sonra mesire alanı projesi kapsamında hizmete yeni giren Aquapark havuzunda öğrenciler çeşitli gösterilen yaptı.

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA