Gümüşhane'de Harşit Çayı'na Düşen Yaşlı Kadın Bulundu

Gümüşhane’de dün saat 10.47 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle Harşit Çayı'na düşen 62 yaşındaki Zöhre Özdamar, düştüğü yerden 800 metre aşağıda bulundu.

Gümüşhane'de Harşit Çayı'na Düşen Yaşlı Kadın Bulundu
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sabah erken saatlerde başlatılan arama çalışmaları kapsamında Zeki Kadirbeyoğlu Yurdu karşısında sabah saat 09.05 sıralarında yaşlı kadının cesedi bulundu. Müdürlüğe bağlı 7 ekibin, Mescitli köyüne kadar 7 farklı bölgeye dağılarak Harşit Çayı boyunca yaptığı çalışmaların sonucunda, su seviyesi düşen Harşit Çayı'nda olayın üzerinden 24 saat geçmeden bulunan kadının cesedi halat yardımıyla ekipler tarafından yaklaşık 30 metrelik yamaçtan çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile sudan çıkarılan kadının cesedinin çayda bulunan kaya parçalarına tutunduğu, su yüksekliğinin düşmesi ile görünür hale geldiği öğrenildi. Oldukça dik bir rampadan sedyeye bağlanan halat yardımı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından yola çıkarılan ceset, otopsi yapılmak üzere ambulansla Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Kadının bulunduğu haberini alan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, beraberinde İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel’le birlikte olay yerine gelerek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak’tan bilgi aldı. Yaşlı kadının cesedini kısa sürede bularak, ailesinin acısını bir nebze azalttıkları için tüm personelini tek tek tebrik eden Vali Mayda, bu tür olaylarda bulunma süresinin önemine vurgu yaparak, kamu vicdanının rahatsız olmadan yaşlı kadının bulunduğu için mutlu olduklarını söyledi.

Vali Mayda, şöyle konuştu: “Dün 10.47 civarında olay meydana gelmişti. O andan itibaren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yönetimi ve personelimiz, emniyet ve jandarma mensuplarımız değişik bölgelerde çalışmalar yaptı. Dün gece geç saatlere kadar çalışmalar devam etmişti. Bugün sabah da erken saatlerde çalışmaya başladılar. Rize Emniyeti'nden de dalgıç talep etmiştik ancak ekiplerimizin bulması üzerine onları da geri çevirdik. Ben fedakarca çalışan arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Üstün görev anlayışı içerisinde, cenaze yakınlarını da çok fazla bekletmeden bulmuş olduk.” Öte yandan yaşlı kadının cesedinin bulunmasının ardından yakınları bölgeye akın ederken, çay yüzeyinde görünen ve üzeri kapatılan cesedi gören bazı yakınları da sinir krizi geçirdi .
Kaynak: İHA