Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Yalçın Açıklama Yaptı

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, yayla şenliklerinin bölgenin tanıtımına sağladığı katkının yanı sıra insanların tanışması, kaynaşması, ülkenin birlik ve beraberliği açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, yaylacılık geleneğinin Gümüşhane'nin bazı kesimlerinde yaşam biçimi olarak sürdüğünü, bu yaşam biçimi içerisinde yayla şenlikleri geleneğinin korunarak günümüze kadar geldiğini ifade etti.

Bu yıl il ölçeğinde yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar ve yöre halkı tarafından yapılacak kutlama ve şenlik sayısının 33 olduğunu bildiren Yalçın, şunları kaydetti:

''Bu şenlikler önceki yıllara oranla ulusal anlamda daha bilinir ve tanınır hale gelmiştir. Yayla şenliklerimiz ve festivallerimiz 1 Temmuz-26 Ağustos tarihleri arasında yapılmaktadır. Karadeniz Bölgesi'nde bilinen ve tanınan en ünlü yaylalarımızdan olan Kadırga Yaylası, Güvende Yaylası, Erikbeli Yaylası, Kazıkbeli Yaylası, Taşköprü Yaylası Şenliklerine özellikle bu yıl daha fazla katılımın olacağı beklenilmektedir. Zira yayla şenliklerinin bölgemizin tanıtımına sağladığı katkının yanında insanınızın tanışması, kaynaşması ve ülkemizin birliği ve beraberliği açısından da çok önemlidir. Mevcut alt yapıyı kullanarak doğayı tahrip etmeden sürdürülebilir bir turizm için tüm yayla kullanıcılarını yaylalarını korumaya ve yaylalarına sahip çıkmaya davet ediyorum.''

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA