Çakırlı Membran İzolasyonlu Sulama Göletinde Su Tutulmaya Başlandı

Orhangazi'ye bağlı Çakırlı beldesinde İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 775 bin liraya mal olan membran izolasyonlu sulama göletinde su tutulmaya başlandı.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Orhangazi ilçesi Çakırlı beldesinde yapımı tamamlanan membran izolasyonlu sulama göletinde incelemelerde bulundu.

Çakırlı sulama göletinde su tutulmaya başlandığını ifade eden Çelik, ''2011 yılında tamamladığımız ve yaklaşık 775 bin liraya mal olan gölet, özellikle zeytin üreticimize hayat verecek bir projedir. 800 dönüm araziyi sulama kapasitesine sahip. Bu göletle ilk etapta, 300 dekarın üzerinde bir sulama yapacağız. Bu tip uygulamaları Türkiye'de ilk kez Bursa'da uyguladık ve bu ikinci uygulamamız olmuştur'' dedi.

Membran izolasyonlu sulama göletiyle çiftçilerin yılda üç defa sulama imkanı bulacaklarını ve yapılan harcamanın bir yılda kendini amorti edeceğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

''Bu gerçekten İl Özel İdaremizin bu bölgeye mükemmel bir yatırım olduğunu gösteriyor. Tarımsal alandaki yatırımlarımızı artırmamız gerekiyor. Burada artık vatandaşımızın daha teknik yöntemler kullanarak tarım yapması ve onların tarım yaparken de yararlanacağı sulu tarıma geçmesi gerekiyor. Çünkü kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerini artırdığımız zaman köylerde bulundukları yerlerde mutlu olur. Dolayısıyla daha dengeli daha düzgün bir nüfus ve yapılaşma olacaktır. O bakımdan göletlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.''

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA