Gümüşhane’de 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Etkinliği

Gümüşhane’de 31 Mayıs Dünya Sigarası Günü nedeniyle “Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi” adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Gümüşhane’de 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Etkinliği
Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğünün SODES kapsamında yürüttüğü “Sigarayı Bırak Bir Resim de Sen Yap” projesi kapsamında, Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Vali Dr. Yusuf Mayda, Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

Programın başlangıcında bir konuşma yapan Vali Dr. Yusuf Mayda, Türkiye’de yapılan kampanya ve uygulamalarla birlikte sigara konusunda önemli aşamaların kaydedildiğini belirterek, ideal olanın gençler başta olmak üzere insanların sigaradan uzak bir yaşam sürmeleri olduğunu söyledi.

“BİR HEYET VAKALARI ARAŞTIRMAK İÇİN İLİMİZE GELECEK”

Konuşmasında son dönemde gündeme gelen kanser vakalarında Gümüşhane’nin 81 il arasında 5.sırada yer alması konusuna değinen Vali Mayda, Sağlık Bakanlığından konuyu incelemesi konusunda talepte bulunduklarını ve önümüzdeki günlerde şehre bir heyetin gelerek konuyu inceleyeceğini ifade etti.

Vali Mayda, şunları söyledi: “Biz çevremiz temiz olsun diyoruz. Sanayi kuruluşları temiz çalışsın diyoruz. Son günlerde bazı haberler çıktı ilimizdeki kanser vakalarıyla ilgili. Bizde bunun üzerine Bakanlığımızdan bir heyet teşkil edilerek gönderilmesini talep etti. Onlar gelip çalışacaklar. Kansere yol açabilecek etkileri yok etmeye çalışıyoruz ama sigaradan da uzak durmuyoruz. Bu konu örnek Gümüşhane insanı açısından önümüzdeki günlerde inşallah bitirilmiş olacaktır. Bir sorun varsa Vali olarak biz halkımızın emrindeyiz. Sorunları çözmeye gayret edelim. Sigara içmeye yol açacak bir sorun varsa onu ortadan kaldırmaya çalışalım ama bir özenti, deneme mahiyetinde sigara içenlere bırakmalarını tavsiye ediyorum.” İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ise kurum olarak ilk defa bir SODES projesini hayata geçirdiklerini belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Kanser konusunada değinen Dr. Öztürk, kanserin en önemli sebeplerinden birisinin de sigara olduğunu belirterek, “Sigarayla ne kadar mücadele edersek kanserde de o kadar iyi mücadele etmiş oluruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tamamı sağlık sektörü çalışanlarından oluşan Grup Bilmem Ne adlı grubun hastanelerde ki vatandaş-doktor diyalogları ve acil servislerde yaşanan ilginç olaylar konu edildiği tiyatro oyunu sahnelendi.

TİYATRO SAHNESİNDE DOKTORLARA ŞİDDET KINANDI

Oyunun bir bölümünde son dönemde yaşanan sağlık çalışanlarına karşı şiddet konusunu da işleyen oyuncular vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi .
Kaynak: İHA