Fırçasıyla Dolandırıcılık Yapan Boyacı Güvenlik Kamerasında

Beyoğlu’nda ayakkabı boyacılığı adı altında yabancı uyruklu turistleri ağına düşürerek dolandıran bir şüpheli, güven timleri tarafından suçüstü yakalandı.

Olay anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olay, Cumhuriyet Caddesi üzerinde geçtiğimiz pazartesi günü öğle saatlerinde meydana geldi. E.A. isimli ayakkabı boyacısı yoldan geçen turistleri dolandırmak için ilginç bir yöntem kullandı. İddiaya göre; E.A. cadde üzerinde yürürken bilerek düşürdüğü ayakkabı fırçasını kendisini uyarıp geri veren turistleri hedef seçti.

Boyacı E.A.’nın, turistlerin ayakkabı fırçasını vermek için yaptığı hamle ve uyarılarla irtibat sağladığı ve ardından sözde teşekkür etmek amacıyla önce ayakkabılarını ücretsiz boyama teklifi yaptığı ileri sürüldü. Teklifi kabul eden turistlere duygu sömürüsü yaparak ücret aldığı ileri sürülen boyacının ücret verilmez ise turistlerle tartışma ortamı oluşturup zor durumda bıraktığı ve daha sonra normal alacağı ücretin de çok üzerinde paralarını zorla aldığı iddia edildi.

E.A. benzer yöntem kullanarak ağına düşürmek istediği Rus bir çifti Beyoğlu’nda dolandırmak isterken suçüstü yakalandı. Düşürdüğü fırçasını geri veren Rus turistlerle irtibat kuran ve ardından ayakkabılarını ücretsiz boyama teklifi ile kandıran E.A. daha sonra hak etmediği ücreti talep edince turistlerle tartışmaya başladı.

Bu sırada kayıtta olan bir iş yerinin güvenlik kamerasına takılan olay anı ise saniye saniye görüntülendi. Görüntülere turistlerle tartışma anı yansırken, kadın turistin boyacıya sinirlenip olay yerinden uzaklaştığı ve ardından beraberindeki erkek arkadaşının da boyacıdan uzaklaşmaya çalıştığı gözlendi.

Olayın hemen ardından konuya vakıf olan Beyoğlu Güven Tim’leri Rus turistlerin yanına gidip bir sorunun olup olmadığını sordu. Bunun üzerine olayı polise anlatan turistler olay yerine çok yakın bir yerde yeni turistleri ağına düşürmek üzere bekleyen boyacıyı gözaltına aldı. Şüpheli şahıs daha sonra Taksim Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Burada alınan ifadesinin ardından Beyoğlu Adliyesi’ne sevk edilen E.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı .
Kaynak: İHA