27 Nisan Muhtırası Milli İradeye Çekilen El Enseydi

Hüseyin Çelik: Milli İradeye Çekilen El Enseye Ak Parti Biat Etmedi

27 Nisan Muhtırası Milli İradeye Çekilen El Enseydi
Beyaz Tv ekranlarında Ferda Yıldırım'ın modere ettiği Basın Kulisi programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 27 Nisan 'e-muhtırası'nın 5. yıl dönümünde çarpıcı açıklamalar yaptı.

AK PARTİ'YE MUHALEFET OLDULAR
“İktidara geldiğimiz günden itibaren bir kurumlar frenlemesiyle karşı karşıya geldik ' diyen Hüseyin Çelik, Ak Parti hükümetine kurumların rekabet ettiğini ifade ederek 'Dönemin Cumhurbaşkanı bir muhalefet partisi gibi Ak Parti'ye muhalefet oldu. ' dedi.

ENGELLEMELERE RAĞMEN BUGÜNE GELDİK
Asker, yargı, YÖK gibi kurumların Ak Parti'ye karşı tavır koyduklarını kaydeden Çelik 'Ak Parti adeta dört tekerine fren koymuş gibi bir muamele gördü. Bütün bu engellemelere rağmen bugüne geldik. Biz milli iradenin kavgasını verdiğimize inanıyoruz. Halkın gücünden daha büyük bir güç tanımadık. ' diye konuştu.

MİLLİ İRADEYE ÇEKİLEN EL ENSEYE AK PARTİ BİAT ETMEDİ
Genelkurmay tarafından yapılan bildiriyi muhtıra olarak kabul ettiğini söyleyen Çelik 'Hükümet kendisine yönelik bir tavır olarak, bir muhtıra olarak algılamıştır. Milli iradeye karşı bir el ense hareketi olarak algılamıştır. Milli iradeye çekilen bu el enseye Ak Parti hükümeti gelmemiştir. Ak Parti hükümeti 27 Nisan'a biat etmedi, bu oyuna gelmedi. ' ifadelerini kullandı.

BÜYÜKANIT'IN EMEKLİ EDİLMESİNE SEZER MANİ OLDU

Başkla bir televizyonda programa canloı yayın konuğu olan Hüseyin Çelik, 27 Nisan'daki e-muhtıranın ardından dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı emekliye sevk etmek konusundaki en önemli engelin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Büyükanıt'ın emekliliğe sevk edilmesini engellediğini öne söyleyen Çelik "Her ne kadar sivilse de, duruşu ve zihniyeti jakoben devlet anlayışına uygundu böyle bir tutum izledi. 60 darbesinde mesela Menderes eğer önceden haber alsaydı, bunu yapabilirdi, zira cumhurbaşkanı Celal Bayar'dı. cumhurbaşkanı,hükümet ve millet iradesi o zaman örtüşüyordu. Ama bizim dönemimizde böyle bir atmosfer sözkonusu değildi." dedi.

BEYAZ GAZETE