Komposizyon Yarışmasında Bütün Ödülleri Kızlar Topladı

Mardin Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 'Benim Mardinim-3 Kompozisyon Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Komposizyon Yarışmasında Bütün Ödülleri Kızlar Topladı
Bu yıl ödüllerin tamamını kız öğrenciler aldı. Mardin merkezde bulunan lise ve ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma sonunda lise ve ilköğretim kategorisinde dağıtılan 12 ödülün tamamı kız öğrencilere gitti. Mardin Belediyesi tarafından düzenlenen Benim Mardinim-3 Kompozisyon Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Oflaz, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Esen ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, herkesin bu hayatta söyleyeceği bir sözü olmasını gerektiğini belirterek, "Bu yarışmayla öğrencilerimizi teşvik etmeyi, cesaretlendirmeyi ve yaşadıkları şehrin farkına varmalarını amaçladık. Dereceye giren girmeyen tüm öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyor tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum. Sizlerin de hayata dair, yaşadığınız şehre dair her zaman söyleyecek bir sözünüz olsun. Sizlerden Mardin’e sahip çıkmanızı istiyorum. Şu an Mardin’i geleceğe hazırlıyoruz. İlerde bu bayrağı sizler devralacaksınız. Mardin maalesef şu ana kadar hem sermaye hem beyin göçü verdi. Ama belediye olarak yaptığımız yatırımlar, hükümetimizin yaptığı yatırımlar ve Artuklu Üniversitemizin varlığı bu göçü bir nebze de olsa durdurdu diyebilirim. Belediyemizin düzenlediği yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor ve tebriklerimi sunuyorum." dedi

Mardin Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, belediyenin geleneksel olarak düzenlediği kompozisyon yarışmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Eser, "Bu yarışmayla öğrencilerimiz em yeteneklerini keşfediyor hem de yaşadıkları şehre aidiyet duygusu kazanıyor." diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrencilerin ödülleri, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Oflaz, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser tarafından dağıtıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini Artuklu Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr Beyhan Kanter, Yard. Doç. Dr Metin Eren, Araş. Gör. Emrah Özdemir ve Araş. Gör. Bülent Ayanoğlu yaptı.