Canan Kalsın: Muş’u Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz

AK Parti İstanbul eski Milletvekili Canan Kalsın, Muş’u cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Canan Kalsın: Muş’u Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz
Canan Kalsın, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezih Hekim ile birlikte Muş 'a geldi. Kalsın ve beraberindekileri Belediye Başkanı Necmettin Dede karşıladı. Havaalanında gazetecilere açıklama yapan Kalsın, Muş Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa yürütecekleri proje kapsamında ön araştırma yapmak üzere Muş 'a geldiklerini söyledi.

Projenin detaylarını şu amada paylaşmayacağını ifade eden Kalsın, 'Biz nerede görev alırsak alalım. Sonuçta Muşluyuz. Başbakanımızın bize söylediği, 'Muşlular gelsinler, memleketlerine yatırım yapsınlar, araştırsınlar… ' biz de bu ölçekte Muş 'u bir cazibe merkezi, bir stratejik il haline getirmek için hocamız ile birlikte geldik. Sayın Belediye Başkanımızın da desteği ile burada bazı çalışmalar yaparak, araziyi tanımak için bazı çalışmalar yapıyoruz. ' dedi.

Muş 'u cazibe merkezi haline getirecek bu projenin uzun vadeli bir çalışma gerektirdiğini belirten Kalsın, 'Yapacağımız bu çalışmalarda, Muş 'tan çıkmış iş adamlarını, Muş akademisyenlerini tekrar Muş 'ta görmek istiyoruz. Onlarında bu anlamda bize desteği var. Onlarla birlikte burada yeniden bir sinerji oluşturacağız. Muş 'un hak ettiği yere gelmesine katkı sağlamış olacağız. Biz de bu anlamda bilgi ve tecrübelerimizi paylaşma şansı elde edeceğiz. Muş 'u bölgesel cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu uzun soluklu bir çalışma, bu nedenle yapacağımız çalışmaların uzun bir hazırlığı olacak. Sonuçta hem Muşlu hemşerilerimize istihdam alanı yaratmış olacağız, hem de Muşlu hemşerilerimizin bu çalışmalarımıza katkısı olacak. ' diye konuştu.