'Anayasa, Halkın İhtiyaçlarına Cevap Verecek Yapıda Olmalıdır'

Osmaniye Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin, Türkiye’nin tepki anayasasını 3 kez denediğini ve hayal kırıklığına uğradığını belirterek, yapılacak yeni anayasanın tepkiden doğmamasını, uzun vadede halkın gerçek ihtiyacını karşılamasını arzu ettiklerini söyledi.

Has Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Gürbüz, Osmaniye Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin 'i ziyaret ederek, partisince hazırlanan yeni anayasa teklifini verdi. Bugüne kadar yapılan anayasaların hep tepki anayasası olduğunu, yeni anayasanın ise halkın ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıda olması gerektiğini ifade eden Sezgin, Has Parti 'nin Türkiye 'nin en önemli konularından birisi olan yeni anayasa çalışmalarına bu şekilde ilgi göstermesi ve bunu halka aktarmaya çalışmasını takdirle karşıladığını belirtti.

Yeni anayasa konusunda çalışmaların duraksamadan sürmesi gerektiğine işaret eden Sezgin, 'Yeni anayasa Türkiye için büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda itici görev üstlenen her kuruluş ve partiyi takdir ediyoruz. Anayasa için birçok siyasi parti, bizim barolar birliğinin de içerisinde olduğu birçok sivil toplum kuruluşu taslak görüş hazırladılar. Ben de yeni anayasanın ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bizler hukukçu olarak yeni anayasanın tepki anayasası olmamasını istiyoruz. Türkiye tepki anayasasını 3 kez deneyerek hepsinde hayal kırıklığına uğradı. Diğerleri gibi yeni anayasanın da tepkiden doğmaması, uzun vadede halkın gerçek ihtiyacını karşılamasını gönülden diliyoruz.” dedi.

Has Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Gürbüz ise yeni anayasa konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek şu görüşleri dile getirdi:

“Yeni Türkiye, Yeni Siyaset için Yeni Anayasa ' başlığı altında broşürler hazırladık. İlk başlarda hızlı bir şekilde başlayan anayasa çalışmaların tekrar aynı hızla devam etmesini arzuluyoruz. Çeşitli yeni anayasa konusunda ziyaretler gerçekleştirerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Has Parti Teşkilatı olarak bu istişarelerimize Baro Başkanlığımızdan başlamak istedik. Yeni anayasa konusunda ilk konuşması ve görüşlerini sunması gerekenlerin hukukçular olduğunu düşünüyoruz.”