Türk Metal İle Birleşik Metal İş’in İşçi Kapma Gerginliği Devam Etti

Bursa’da, Bosch Fabrikası işçilerini üye yapmak için karşı karşıya gelen Türk Metal Sendikası ile Birleşik Metal İş Sendikası arasındaki gerginlik devam etti.

Türk Metal İle Birleşik Metal İş’in İşçi Kapma Gerginliği Devam Etti
Bosch Fabrikası işçileri nedeniyle Türk Metal Sendikası ile Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri karşı karşıya geldi. Fabrika işçilerini sendikalarına üye yapmak isteyen Birleşik Metal İş Sendikası, sabah saatlerinde Emek Mahallesi'nde toplandı. İşçileri noter eşliğinde sendikaya üye yapmak isteyen Birleşik Metal İş Sendikası'na, Türk Metal Sendikası üyeleri ise tepki gösterdi.

“GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI”

İki sendikanın, işçileri üye yapma yarışı emniyet birimlerini alarma geçirdi. Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Çevik Kuvvet, geniş güvenlik önlemi aldı. Ayrıca, olay yerine su sıkma araçları da geldi. Grupları birbirine yaklaştırmamak için araya barikat kuran emniyet birimleri, olay çıkmaması için tedbir aldı. Olay yerine otobüslerle getirilen işçiler ise Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri tarafından alkışlarla içeri alınarak kaydedildi. İki grup, birbirlerine karşı slogan attı.