Aktisad Başkanı Cesur: Şehir Merkezinde Kalan Askeri Hava Alanı Taşınsın

Konya'da dün meydana gelen ve bir pilotun şehit olduğu uçak kazası Konya halkını korkuttu.

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Başkanı Soner Cesur, şehir merkezinde kalan askeri hava alanının şehir dışına taşınması gerektiğini belirtti.


Uçak kazası ile ilgili yazılı bir açıklama yapan AKTİSAD Başkanı Soner Cesur, şehit pilot Yüzbaşı Ümit Özer 'e rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Konya'daki askeri hava alanı veaskeri uçuşların uzun zamandır kamuoyunu meşgul ettiğini belirten Cesur şu görüşlere yer verdi:

'Eğitim amaçlı da olsa farklı amaçla da olsa insanlarımız bu konuda tedirgin ve bir şeyler yapılmasını istiyor. Yarın daha büyük bir felakete neden olabilecek bir sıkıntının şimdiden çözülmesi taraftarıyız. Sanayi sitelerinde hassas ayarlı makinelerle üretim yapan ve ekmeğini kazanmaya çalışan insanlar çözüm bekliyor. Yine bu bölgede hayvancılık yapan kardeşlerimiz endişeli. Büyük bir gürültüyle havalanan ve çok yakın bir yerde atış talimatı yapan uçaklarımız endişe verici boyutlarda zararlara neden olabiliyor. İnsanların yaşam alanı olan yerlerde ne amaçla olursa olsun tehlikeye sebep olacak her türlü riski göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Türkiye'nin KOBİ Başkenti Konya'ya yakışır uluslararası sivil bir Havaalanı yapılmasını istiyoruz. Askeri hava alanının şehrin en az 50 kilometre dışına taşınmasını istiyoruz. '