Gaziantep'ten 10 Kişilik Ekip Adana'ya Hareket Etti

Adana'nın Kozan ilçesinde Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli kapağının patlaması sonucu suya kapılan işçileri bulmak amacıyla Gaziantep'ten de 10 kişilik kurtarma ekibi yola çıktı.

Göksu Irmağı üzerinde yapımı devam eden Gökdere Barajı tünel kapağının patlaması sonucu akıntıya kapılan 10 işçiden 8'i halen bulunamazken, Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden de yardım talebinde bulunuldu. Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan'ın, durumu bildirmesinin ardından Vali Erdal Ata'nın talimatlarıyla 10 kişilik kurtarma ekibi hazırlandı. 4'ü dalgıç 10 kişiden oluşan kurtarma ekibi 2 araçla birlikte hemen yola çıktı.

Sabah saatlerinde olay yerine ulaşan ekiplerin, kurtarma çalışmalarına başladıkları öğrenildi. Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, daha önce de Van'da meydana gelen deprem ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen göçük gibi büyük çaplı olaylarda kurtarma çalışmalarına katılmıştı.Bölgede, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), sualtı polisleri, jandarma ve çok sayıda sağlık ekibi bulunuyor. Ekipler karadan arama kurtarma çalışması yaparken, Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nden sevk edilen gece görüş donanımlı Skorsky helikopter de havadan bölgeyi taradı. Kayıp olan 8 işçinin bulunması için ekipler gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak: İHA