Karadeniz ve Kafkas Halk Dansları Ekibi Büyük İlgi Gördü

Bandırma Belediyesi desteğinde 4 yıldır çalışmalarını sürdüren 100 kişilik SASFAG halk oyunu ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü.

Karadeniz ve Kafkas Halk Dansları Ekibi Büyük İlgi Gördü
Prenses Düğün Salonu'ndaki geceye, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Marmara Adası Saraylar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, AK Parti İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, CHP İlçe Başkanı Ercan Akyazar ve daire amir müdürleri ile Susurluk, Gönen, Manyas, Edincik, Aksakal, Erdek, Marmara Adası ve saraylardan kalabalık bir davetli katıldı.

SASFAG Sanatsal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Nalan Seval halk oyunu ekibine maddi manevi destek veren Başkan Pekel'e teşekkür edip şükran plaketi verdi. Karadeniz 'Kuzey Rüzgarı ' halk oyunu ekibinin ve Neris Abrek Kuzey Kafkasya Halk Dansları ekibinin 2 saat süren nefes kesen muhteşem gösterileri ayakta alkışlandı

Başkan Pekel, 'Almanya'nın yanı sıra bir çok Avrupa ülkesinden davet alan Anadolu halk oyunu ekibi gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyor. Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Dernek sayesinde çok sayıda genç sigarayı bıraktı, kahve köşelerinden kurtulup kültür sanata halk oyunlarına yöneldi tüm ekibi Dernek Başkanını kutluyorum ' dedi.
Kaynak: İHA