Mask Müzesinden İlham Alıp, Çocuklar İçin Mask Yaptılar

Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi’nde sergilenen eserlerden ilham alan İzmir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, çocuklar için mask tasarladılar.

Mask Müzesinden İlham Alıp, Çocuklar İçin Mask Yaptılar
Konak Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Bahar Akdoğan, Mask Müzesi Kurucu Koordinatörü Serpil Birsin ve Atölye Öğretmeni Serhat Özer, Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın davetlisi olarak İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu. Mask Müzesi özelinde müzeciliğin tarihi ve uygulamaları üzerine bilgi veren Serpil Birsin, Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi’nin kuruluşunu ve geldiği noktayı anlattı.

Mask Müzesi’ni en çok çocukların ziyaret ettiğini, müzede düzenlenen atölye çalışmaları, söyleşi ve film gösterimlerini ise en fazla kadınların takip ettiğini belirten Birsin, “Türkiye’nin ilk mask müzesi olma özelliğini taşıyan Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi, dünya sıralamasında da ilk 5’te yer alıyor” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer ve Yrd. Doç. Dr. Elif Öztürk Yılmaztekin tarafından verilen Çocukta Sanat ve Yaratıcılık, Çocuk ve Oyun dersleri kapsamında Mask Müzesini ziyaret eden öğrenciler, Atölye Öğretmeni Serhat Özer eşliğinde Uygulama Sınıfında farklı teknikler kullanarak mask yaptı. Serpil Birsin, öğrencilerin İzmir Üniversitesi’nde süren eğitimleri boyunca yaptıkları ziyaretler ve el becerilerini geliştirici uygulamaların çok yararlı olduğunu, gelecekte mesleklerinde başarılı olmanın ilk adımlarını şimdiden attıklarını söyledi.

Kaynak: İHA